Ingen kilometerskatt, men ärendet hos regeringen! 

Efter en stark opinionsbildning mot kilometerskatt så har regeringen sagt nej till utredarens förslag som i sig var alldeles för fattigt när det helt saknade konsekvensanalys, det utformades helt enkelt i blindo.

Nu ligger ärendet för revidering hos regeringen och efter finansministerns uttalande om konsekvenserna som hon menar skulle hamna hos åkarna som hon nämner så är det absolut viktigt att stå emot och försöka på ett pedagogiskt sätt förklara för (s) och (mp) att skatten skulle komma att belasta slutkunder och andra näringar än åkerinäringen i första hand. En skatt på avstånd skulle först hamna hos skogsägare, industrier och konsumenter som en kostnad sedan skulle troligen åkerierna drabbas i andra hand när företag och arbetstillfällen faktiskt upphört.

Jag blir riktigt bekymrad över hur dåligt detta planerats och hur liten del av mönstret som man tittar på, men förvånad blir jag inte. 

Fredrik Jacobsson (c)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.