Men Bolund har ju rätt

Som vanligt tog det eld i huvudet på nyliberaler när Per Bolund uttryckte en helt legitim förvåning över att storföretag inte var bättre förberedda för en kris. Om det finns pengar till utdelningar till aktieägarna så finns det pengar för att rädda företaget. Vilket dessutom är en av ägarnas huvuduppgifter innan man går till staten och tigger pengar av skattebetalarna, vilka för övrigt inte utgörs endast av höginkomsttagare vilket man lätt kan tro när man hör deras gnäll om höga skatter i tid och otid.

Per Bolund har inget att be om ursäkt för med sitt uttalande. Med tanke på de miljardbelopp som storbolagen har delat ut bara det senaste decenniet utan en tanke på att spara något för en kommande kris. Inte ens med facit från bankkrisen 2008-2009. Det är inte bara korkat. Det borde räknas som samhällsomstörtande verksamhet.

Det är däremot läge, och har varit länge, för Ulf Kristersson, Nyamko Sabuni m.fl. i det borgerliga lägret att be alla arbetstagare om ursäkt för hur de har behandlat och sett ner på dem i åratal. Vilka var det som nickandes instämde i att ”alla borde ha en årslön på banken för sämre tider”? Det gäller bara för dem som har de sämsta förutsättningarna att spara undan pengar. Inte multinationella företag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.