Tänk att det gick ändå, Centerpartiet

Centerpartiet backar från sitt krav på fri hyressättning. Nu vill de ”justera” januariavtalet. Tänk om de hade kunnat tänka sig att stryka denna enda punkt av 73 på den där listan från början. Då hade de sluppit en misstroendeomröstning och vi alla den här cirkusen. För att vara ett folkrörelseparti så har de förvånansvärt dålig kontakt med folket med tanke på att en rungande majoritet av det inte vill ha marknadshyror. Det är uppenbart att Annie Lööf och C trots sin höga svansföring mot Sverigedemokraterna hellre riskerade att släppa fram dem i regeringsställning än idka lite ödmjukhet och fingertoppskänsla och gå Vänsterpartiet till mötes.

Det är dags att C och andra partier kommer ut ur dimmorna från kalla kriget och slutar se V som en avläggare till Stalin. Det skulle gynna det svenska folket och det politiska klimatet. Men de är troligen livrädda för att om de lyfter pariastämpeln från V så gör man det legitimt för befolkningen att öppet uttrycka de sympatier för deras politik som redan stora delar av den hyser i skymundan.

Det finns ingen risk för ett kommunistiskt maktövertagande genom att ge V inflytande. Kristdemokraterna har haft ministerposter vid flertalet tillfällen, senast i åtta år mellan 2006-2014, och Sverige förvandlades inte till en kristen teokrati för det. Så väx upp och sansa er lite.

Nooshi Dadgostar och Vänsterpartiet har i och med denna strid visat att det kan löna sig att kämpa för det man tror på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.