Hur korkat tror Stefan Löfven att svenska folket är?

Det är dags för Socialdemokraterna att växa upp. Stefan Löfven fortsätter att anklaga Vänsterpartiet för den uppkomna regeringskrisen. Till att börja med så gäller det gamla ordspråket ”Det är inte ens fel att två träter”. Särskilt sant är det i detta fall. Dessutom är det extremt märkligt att Löfven aldrig nämner Centerpartiets ansvar i krisen. Trots att det är de som vägrar samarbeta med Vänsterpartiet, inte tvärtom. Centerpartiet bär därigenom ett mycket större ansvar än vad Vänsterpartiet gör.

Vidare så verkar det som om Centerpartiets väljare hellre ser att man samarbetar med S, MP och V än med M, KD och SD. Så jag tror inte att Annie Lööf riskerar något bakslag opinionsmässigt om hon sätter sig och budgetförhandlar med Vänsterpartiet. Hennes egna väljare ser igenom överdrifterna om Vänsterpartiets påstådda extremism så det är bara att tagga ner och sätta sig vid förhandlingsbordet om man menar allvar med att man vill förhindra att Sverigedemokraterna kommer till regeringsmakten.

Förtroendet för Nooshi Dadgostar har ökat efter att hon stod upp för sina och sitt partis ideal och principer, en sällsynt förmåga hos politiker nuförtiden, och inte vek ner sig som både Socialdemokraterna och Centerpartiet hade räknat kallt med. Centerpartiets behandling av Vänsterpartiet sedan valet 2018 har varit barnsligt och arrogant.

Hanteringen av den här krisen har visat två saker ytterst tydligt. Det ena är att Socialdemokraterna nu skingrat alla tvivel kring det faktum att de numera faktiskt är ett borgerligt parti. Må vara på vänsterkanten inom borgerligheten men likväl. Det räcker inte att säga att man är för eller emot vissa saker, man måste visa det också och det har de inte gjort. Det andra är att Centerpartiet med Annie Lööf vid rodret fullt ut och ogenerat stoltserar med sitt förakt för vanliga kämpande människor. Människor som inte fötts med guldsked i mun. Människor som inte lyckats i livet eller människor som helt enkelt anser att man kan leva ett fullvärdigt liv utan att skatteplanera och utnyttja andra människor för att kunna bygga sig en förmögenhet. Annie Lööf och Centerpartiet för en politik som strävar efter ett hårt och oförlåtande samhälle. Socialdemokraternas ihärdiga kamp för att förverkliga denna politik har drivit över många fler väljare till Sverigedemokraterna än vad något av Vänsterpartiets krav och ultimatum någonsin gjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.