Centerpartiets storhetsvansinne är oroväckande

Centerpartiets beteende påminner om en bortskämd ung enväldig monark som aldrig har blivit emotsagd utan alltid fått som den vill. Noll hänsyn gentemot andras idéer och synpunkter. Östersunds kommunalråd Hanna Wagenius fortsätter på samma tröttsamma linje att allt ansvar ligger på Vänsterpartiet. I och med att V sagt att de är villiga att släppa fram Stefan Löfven som statsminister så tycker hon att C ska ställa krav på kraftiga liberala (läs nyliberala) reformer. Hon menar att V nu har att välja mellan att godkänna en S+MP+C-budget eller en M+SD-budget.

Vi skulle också kunna vända på steken. C skulle kunna gå V till mötes och sänka sina krav på ett totalt införande av en Thatcheristisk regim i Sverige som en mogen kompromiss för att V ska stödja deras budget. Det är lite lustigt att C beter sig som om de vore dubbelt så stora som V men det skilde bara 0,68 procentenheter dem emellan i valet 2018 så C:s självbild är en aning skev.

En sak som ger C extra självförtroende att fortsätta med den här stilen är att Löfven och Socialdemokraterna tydligt har visat att de har övergett den vänstra planhalvan i politiken och numer är ett borgerligt parti. Om S verkligen hade satt ner foten och sagt att V ska vara med i budgetförhandlingarna så hade det verkligen blivit upp till C att välja mellan S+MP+V eller M+SD+KD. Då hade vi fått se hur mycket C:s antirasism verkligen varit värd. För det är det enda de har kvar. Deras till synes hårdnackade motstånd mot SD. Jag ska ge dem att de visserligen verkar mena det mer än Liberalerna men innehållet i deras politik stärker Sverigedemokraterna, vare sig de vill eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.