Omänskligheten hos Arriva

Jag tror knappt mina ögon när jag läser om striden för kisspauser på Pågatågen i Skåne. Det här ska inte ens vara en fråga någon i ett s.k. fritt och upplyst samhälle ska behöva kämpa för. Det ska vara självklart. Att personalen på Pågatågen inte ska kunna få paus och tillgång till egna toaletter utan vara hänvisade till toaletterna på tågen är helt jävla barockt. Precis som de beskriver så kan du ju tänka dig hur de ser ut en fredags- eller lördagskväll, för att inte tala om risken för köbildning, hot och våld. Du ska kunna gå på toaletten i lugn och ro under din arbetstid.

Nivån på förakt för människovärdet som Arrivas ledning visar är häpnadsväckande. Skulle de själva acceptera dylika förhållanden när de behöver gå på toaletten på sina kontor? Jag har väldigt svårt att tro det. Så varför ska deras tågpersonal då göra det?

Arriva är inte ensamma om att hysa och praktisera sådana här auktoritära och omänskliga idéer. Det är något som både spridit sig och accelererat de senast decennierna. Vi ser det i olika men ökande omfattning i alla branscher. Det måste bli ett slut på detta. Politiker, näringslivstoppar och opinionsbildare slår sig ständigt för bröstet och kritiserar omänsklig behandling och förtryck av olika slag i andra länder men tillåter ständiga övergrepp här i Sverige utan att blinka. Ofta så försvarar de dem till och med.

Så länge inte hela befolkningen behandlas med respekt och medmänsklighet så kan vi inte kalla oss för en demokrati eller ett fritt samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.