Sosseriet fortsätter med full kraft – antidemokratiska värderingar har fått fäste

Sitter här på morgonen och läser Omni och ser att LO-basen Susanna Gideonsson är orolig att Vänsterpartiet ska ”ta S-väljare” och därmed splittra vänstern. Detta är ett så antidemokratiskt uttalande att jag blir helt matt. Handlar inte demokrati om att olika partier försöker attrahera så många väljare som möjligt för sina idéer och förslag? Om Vänsterpartiet ”tar väljare” så är det bara ett bevis för att Socialdemokraterna gått för långt åt höger.

När man lyssnar på sossarnas retorik nuförtiden så är det som att höra ett högerparti. Hårdare straff för allting (förutom ekonomisk brottslighet, miljöbrott och arbetsrättsbrott), mer och mer övervakning av individen, privatiseringar och utlokaliseringar av våra privata insamlade uppgifter, krigshets och stöd till terrorism, samtidigt legitimerar man alla sina auktoritära lagändringar med just kampen mot terrorism men då är det IS-terror, inte US-terror.

Man struntar i miljödomar, lagar och sina miljömyndigheter och böjer sig baklänges för att backa upp ett fuskande, lobbande multinationellt företag så att de kan förstöra vattentillgången på Gotland för att säkra några få procent av sin cementproduktion. Alarmismen om 400 000 förlorade jobb är bara påhitt. Det finns inga belägg för några sådana siffror. Cementa bryr sig inte om vare sig vatten, miljö eller gotlänningar. De är ett multinationellt bolag där vinst står över allt annat. När de kramat ur det de vill ha (likt så många gruvbolag beter sig) så drar de vidare och lämnar Gotland åt sitt öde och låter skattebetalarna och allmänheten plocka upp notan. Detta är alltså socialdemokratisk politik av idag.

De kan språket dock. De sjunger internationalen på fackmöten och pratar om solidaritet och jämlikhet. De är jätteduktiga på att säga rätt saker men när det kommer till aktion så är det reaktionär nyliberal politik som gäller.

Vänstern förresten. Finns den ens längre? Även Vänsterpartiet har ju nu ställt sig på Cementas sida. Jo, Vänsterpartiet skiljer sig väsentligt från Socialdemokraterna men det här Cementasveket från V är oroväckande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.