Så fick Baudin sin belöning

Inte särskilt förvånande men likväl tragiskt att korruptionen är så öppen och ogenerad. Banden mellan fackföreningsrörelsens och Socialdemokraternas toppskikt är tajta. Det är mången tidigare förbundsordförande som efter att de både slutat frivilligt eller blivit borttvingade, blivit välkomnade in i partivärmen till en hög och välbetald position.

Tobias Baudin har nu blivit utsedd till Socialdemokraternas nye partisekreterare. Det är en belöning för att han effektivt hållit tillbaka olika krav från Kommunals medlemmar men särskilt för sin roll i att sälja ut både strejkrätt och LAS.

Han lät ganska ok i början, när han precis hade tillträtt som ny förbundsordförande för Kommunal, rätt ord och fraser, men ganska snart syntes det vart det skulle ta vägen. Den ökända Tuppen var första varningssignalen. Sen kom de stora sveken med strejkrätt och LAS. I LAS-frågan lät det först som att han ville kämpa lite med uttalanden som ”icke förhandlingsbart” men även det visade sig bara vara luft.

Så jag får väl önska Tobias Baudin lycka till i sin fackligpolitiska karriär och sitta här och naivt hoppas att nästa förbundsordförande i Kommunal blir bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.