Ytterligare en krigsbrottsling har dött

Då har ytterligare en krigsbrottsling avlidit. USA:s tidigare utrikesminister Colin Powell gick häromdagen ur tiden i sviterna av Covid-19. Tidigare i år dog Donald Rumsfeld, USA:s tidigare försvarsminister.

Det är naturligtvis alltid tråkigt för nära och kära när någon avlider men vi andra behöver inte visa samma ömhet och känslosamhet. Särskilt anser jag att media måste hålla huvudet kallt och inte falla in i de hyllande och överslätande uttalandena om personer som faktiskt gjort sig skyldiga till fruktansvärda brott.

Vare sig Powell eller Rumsfeld har blivit straffade för sina avgörande roller i att ljuga hela världen in i krigen i Afghanistan och Irak, under svepskälet ”Kriget mot terrorismen”. Miljontals människor har dött, drivits på flykt och fått sina liv förstörda p.g.a. dessa herrars aktioner. Hela världen har blivit osäkrare, inte säkrare, genom dessa illdåd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.