Varför i helvete ska jag bry mig om något eller någon överhuvudtaget?

Tala om det för mig era ryggradslösa korrupta ärslen i Glasgow. Inte för att jag hade några höga förväntningar men visst är det förbannat märkligt hur snabbt det går att göra ändringar och strykningar som gynnar fossilbränsleproducerande bolag och nationer.

För det är naturligtvis vad som skett med den skrivning om utfasning av kol och olja fanns med i den första skrivningen i dokumentet. Men nu, vips, så är den borta. Att ge människor runtom i världen drägliga livs- och arbetsvillkor, se till att hela världens befolkning har tillgång till vacciner, minska den skenande ojämlikheten och inkomstskillnaderna, utrota fattigdom m.m. –  allt det framställs alltid som omöjligt. Men att ge subventioner och stöd till skadliga industrier som olje- och vapenbranscherna – NO PROBLEM!

Så varför ska jag bry mig om etik och moral, tänka på andra människor och deras välmående när de som verkligen har makt och möjlighet att göra skillnad skiter i oss totalt och hugger oss i ryggen hela tiden?

”I det senaste utkastet till slutdokumentet uppmanas länder att snabba på utfasningen av kolkraft som körs utan grön teknik, dvs utan koldioxidinfångning, och ineffektiva subventioner för fossila bränslen, rapporterar AP.

Ett tidigare utkast, som släpptes på onsdagen, gick längre och uppmanade länder att ”påskynda utfasningen av kol och subventioner för fossila bränslen.””

Inte ens det här lilla kunde de göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.