Lösningen på frågan om slutförvaret

Jag har lösningen på var vi ska slutförvara vårt kärnavfall. Vi genomför en folkomröstning och ser vilken kommun som är mest positiv till kärnkraft och så gräver vi ner skiten där.

Sorted!

En kommentar

 1. Gunnar. F.

  Nja tror inte det blir så enkelt……
  SGU hade på nittio talet gjort undersökningar omkring i Sverige och funnit att i Pauträsk (Storuman) var berget solitt och skulle kunna passa till slutförvaring av kärnavfall.

  Så då på 90: talet så skulle det omröstas i Storuman om endast en noggrannare förundersökning av det tilltänkta stället.
  SGU öppnade ett kontor i Storuman för all info som skulle kunna behövas om det hela.
  Men under ett informationsmöte om en eventuell förundersökning, började miljö mupparna opponera sig och var så klart emot, miljöförstöring menade dem, och detta eskalerade mer o mer.
  Så när dagen kom om en omröstning i kommunen om detta, så urartade det hela,mupparna betedde sig och skrek o buade som tokar åt företrädaren från SGU så han gav helt enkelt upp och åkte troligen chockskadad hem.
  Tv var där och skulle dokumentera hela, så det finns nog i arkiven.
  Det skall nämnas att sedan dess har två guldbrytningar (dagbrott) öppnats i samma område, men om det har mupparna inte opponerat sig.
  Så om miljömupparna är en ’aning märkliga’ nu, så var dem minst lika ’märkliga’ då!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.