Svenska värnpliktiga att dö för USA:s resurskrig

Ibland kan det kännas lite kluvet att få rätt. Så är det i detta fall. För när jag hävdade att våra politiker står och ljuger när de försäkrar att det med ett NATO-medlemskap inte kommer några kärnvapen på svenskt territorium så hade det naturligtvis varit trevligt att ha fel. Chansen för det grusades när regeringen i sitt brev till NATO deklarerar att ”Sverige accepterar NATO:s inställning till säkerhet och försvar, vilket inkluderar den avgörande roll som kärnvapen spelar, och har för avsikt att delta fullt ut i planeringsprocessen för NATO:s militära struktur och kollektiva försvar, samt är berett att sätta in styrkor för alla alliansens uppdrag”.

Detta innebär i korta ordalag att vår regering, om NATO (USA) ber om (kräver) hjälp i något eller några av sina många militära korståg runtom i världen, lovar att medverka. Visserligen har Sverige redan utan medlemskap varit väldigt villiga att bistå och vara med vid olika operationer, mest utmärkande är väl svenska truppers medverkan i förstörelsen av Libyen 2011, så det blir väl inte så stor skillnad kan någon tycka. Men det är en stor skillnad. För även om samtliga regeringar under 2000-talet varit och agerat totalt undergivet gentemot NATO och USA så skulle det utan ett formellt medlemskap åtminstone i teorin vara möjligt för en annan mer human och fredssträvande regering att avböja dylika hemskheter. Med ett formellt och fullständigt medlemskap så blir den möjligheten närmast obefintlig. Teoretiskt sett skulle Sverige naturligtvis kunna säga nej till det mesta men med våra makthavares underdåniga beteendefacit i handen ser jag det som högst osannolikt.

NATO är inte en försvarsallians. Det räcker inte med att kalla det för det för att det ska vara det. Östtyskland hette Tyska Demokratiska Republiken. Blev de demokratiska för det? En försvarsallians attackerar, invaderar och ockuperar inte suveräna stater. En försvarsallians är till just för att försvara sig och sina medlemmar om de blir attackerade. Det är inte vad NATO sysslar med. Att attackera och bomba mindre länder på andra sidan jordklotet sönder och samman kan omöjligt definieras som en försvarshandling.

Svenska medborgare bör fundera på om de vill sända sina barn att dö i alla de krigshärdar som USA redan har sina fingrar i och framtida sådana de planerar att starta. För med återinförd värnplikt är det inte längre bara de som aktivt anmäler intresse för dylika utlandsuppdrag som kommer sändas iväg för att med automatkarbiner och bombmattor sprida västerländsk ”demokrati”.

 

 

2 kommentarer

  1. olof

    Baltstaterna har redan framfört önskemål om understöd från svenska försvaret i form av marktrupper och flygstridskrafter (Jas Gripen) att rustas upp mot ett ev. angrepp från Ryssland.

    • thedoctor (inläggsförfattare)

      Hej och tack för kommentaren Olof.

      Detta kommer inte att sluta väl om våra makthavare inte skruvar på sina huvuden snart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.