Andreas Georgsson (S)

Tillsammans bygger vi Umeås framtid.

Umeå Centrum

I gårkväll så ledde jag ett Yoga pass i Vänortsparken. Det var en härlig känsla att kunna göra detta mitt i centrum.

Umeå behöver och kommer att fortsätta att växa. Då är våra grönområden viktiga områden att förvalta.

Därför måste vi växa smart, centrum ska vara mötesplatsen där vi går från handel till krogen, bion, teatern, till älven och parkerna. Mixen av liv och rörelse med stillhet och lugn är något jag tycker vi ska utveckla.

Biltrafikens ljud är det som bryter tystnaden i parkerna idag. Ett ljud som jag vill att vi ska minska.

Umeå har alla förutsättningar för att använda el mer i våra transporter.

Vi är vana vid att plugga in bilen i ett eluttag på vintern. De flesta åker korta sträckor varje dag. Arbetsplatser, skola, dagis och fritid ligger inom korta avstånd för de allra flesta.

Men ibland behöver vi lämna stan för att åka till inlandet, eller IKEA, fast det behövs ju snart inte längre och till paradisbadet är ju tåget snabbare.

Laddhybrider är de bilar som jag tror kommer vara valet fram tills dess, att batterier räcker längre och kan tankas längs vägarna, lika snabbt som en fossilbil.

Men då behöver vi vara med och se till så att, lika självklart att en parkering har en motorvärmarstolpe, lika självklart ska det gå att ladda bilen vid varje parkering.

Umeå har varit tidigt ute med satsningarna på el bussarna. Jag tycker vi ska fortsätta med det. Det kommer att gynna vår stad.

2020 när vill jag sitta i vänortsparken och leda mitt yoga pass och vi kommer då inte höra någon buss eller bil. Inte för att de inte finns där, utan för att de är tysta. Och de fossila bilarna är då, just fossiler.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.