vandring genom västerbotten med hundar o vagn

Se varje dag som en ny utmaning

Gör ett nytt försök igen, ……….

Av , , Bli först att kommentera 3

2014-07-21
Oturen kan väl inte grina en illa hela tiden, jag åker mot Kiruna idag, med ett stopp i Boden ett par dar, sedan vidare mot Kiruna och Abisko
där vandring väntar, känner mej verkligen sugen igen, jobbigt att vara i lägenheten för att se hur sommaren fortgår o sitta i lägenheten o
kurera skadan i benet. Men det känns mycket bättre, men ej fullt ut läkt, men det går nog att hanka sej fram med en lättare packning. Får inrikta
mej på att gå med en lättare packning o ta in på de stugor som finns efter lederna,

Bli först att kommentera

Ja det har gått ett par dagar nu……………

Av , , Bli först att kommentera 2

Det var inte slut på eländet med denna sne-tramp på spången. Jag tog igen mej en dag men på fredagen då tog vi en tur, men bara efter vägen för att
känna mej för om benen skulle hålla, det känndes rätt ok.
så ingen hemresa var aktuell då…….. på fredagsmitt på dan kom det in en kille med hund från Stockholm, han var genom-blöt, det hade börjat med det
misserabla väder som ännu idag den 2014-06-25 håller i sej med regn, blötsnö, hård blåst och kallt. Han hade varit ute en dag blev utsatt för 5 cm. snö under natten
han var tvungen att över natta i ett vindskydd, genom-blöt både han o hunden. Han gav upp, jag skjutsade ner honom till järnvägen för han ville bara hem.
Gick o la mej i säkerhets rummet på kvällen, men vaknade, vet ej vad klockan var. med en fruktansvärd smärta i hela kroppen. ( det var njurstens-anfall ), men
det visste ingen då. Fullt pådrag till mej vid storulvån på natten, fjällräddningen, ambulans från järpen, och ambulans-helekopter från Östersund.
De kunniga trodde jag hade bråck på stora kropps-pulsådern, så det hade kallats in ett operations team när jag anlände till sjukhuset. Men tur för mej…….
hade nog inte överlevt en sån situation. Jag ger inte upp nu heller, utan tog tåget tillbaks till enafors, där fanns bekanta från Norge som har hus där, de
skjutsade mej för att hämta bilen och jag tog mej till storlien, Nicklas på fjällräddningen hade tagit hand om hundarna, tillbaka till enafors där vi firade att
jag hade klart mej igenom detta. de for hem på söndan, men jag fick bebo hytten för att kose mej som de sa. för jag ville forsätta att utsätta mej för ( farorna )
i fjällen, hehe *L*. men VÄDRET, DETTA VÄDER, fick mej att för stunden ge upp, var hemma till midsommar, men jag ger mej i väg igen när det blivit stabilare väder.
vi hörs

Bli först att kommentera

Ja då kom den dagen som jag inte ville vara med om……………..

Av , , 1 kommentar 1

2014-06-12
Vi gjorde oss ordning för vandring mot blåhammaren, lite packning i ryggan hundarna ivrig att komma iväg.
Rätt skapligt väder, shortsen på alltså inte minus-grader.
Efter ungf. 5 km så trampade jag snett på en spång, vrickade mej och knät fick sej en riktig törn. Det brände till ordentligt, fortsate till ulvåtjärns vindskydd.Där måste jag vända för att överhuvud taget ta mej tillbaks…..
Sex km var det tillbaks, det tog mej 7,5 timme att komma ner till storulvåns säkerhetsrum.
vilken perss, var mer än slut, blev jobbigt för hundarna med, de är smarta, förstod att allt inte stod rätt till.
dom höll sej bredvid hela tiden,
. Sängen o där slocknade jag, mer kommer………..

1 kommentar

Mycket varm dag

Av , , Bli först att kommentera 1

2014-06-11
idag tog vi vandring mot gåsen varmt så gott som molnfritt. har passerat två gångbroar över
handölan, den andra för att göra ett besök vid Tjallingen hos familjen Kråik, var inte hemma, men
när jag var på väg ner till hängbron så kom han.
Tyckte hundarna var i o badade mest hela tiden, var en trevlig första dags vandring, mycket vatten i rörelse o mycket snö på fjällen. Fjällstationen har inte öppnat ännu, men det går fint i alla fall.
Molnen kom mot kvällen kanske lite regn i morron, har tänkt mej mot Blåhammaren…. vi får se

Bli först att kommentera

Framme vid Storulvån

Av , , Bli först att kommentera 0

2014-06-10
så var bilen parkerad vid storulvån, gjorde en lite koriskering på start plats under vägen.
så där väder min inte det sämsta.

Bli först att kommentera

Nu är det nära avresa……………

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu håller jag på att packa det sista inför resan till Östersund, ger mej av torsdag kväll när vädret är lite svalare.
Mycket att packa o att pricka av så inget glöms. Konstigt att man ska ha med sej så mycket varje gång. Men det är
lättare när man kan packa bilen full, så därför kommer det nog med en hel del, men bättre att ha för mycket än tvärtom.
Vi hörs senare när jag är framme i Östersund, ha de

Bli först att kommentera

Hej.. nu är sommaren 2014 här och nya ideer om vandringar

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag beräknar att starta omkring den 4-5 juni i år….
Börjar med att ta bilen till Jämtland och Östersund för att vara där ett par dagar, hört att det finns
gott om vatten i bäckar, jokkar och älvar ännu.
Tänker ta vagnen till en början ner mot Åsarna, vidare mot Vemdalen och Sveg. Under vägen kommer jag att
lämna vagnen och bege mej upp på fjället. Tanken är att göra så under hela resans gång detta år.
Blir väl (kanske) lite svårt att rita ner några rader från fjället, men då får jag återkomma när jag befinner
mej på lite mer bebodda trakter.

Bli först att kommentera

Gör ett tillägg, angående foton under vandringen.

Av , , Bli först att kommentera 0

2013-08-10
kl.21.24
Tyvärr så går det inte att ordna till foton som jag tagit………. har använt raw foton, för att kunna redigera dessa senare.
Raw tas inte i mot av vk.se på bloggen, tyvärr…………..

Bli först att kommentera

Ursäckta, jag har inte kunnat komma ut på linjen…och jag har även avbrutit vandringen……

Av , , Bli först att kommentera 0

2013-08-06
kl.ungefär……………
När jag gick mitt på dagen var målet Hammarstrand, MEN…….. som vanligt dyker det upp de underligaste ting under färden. Var varmt, men vi tog det mycket lugnt, dels beroende som sagt på värmen, men också mitt knä som blev allt ondare för var dag.
Vad händer när jag precis passerat Ammerån, jo ännu en bil som vänder hinner jag tänka, ännu en som ska ta ett foto…. klev ur och fram med kameran, kom fram och vi började prata. Nämde då mitt fall tidigare och att smärtan tilltog för var dag. Nu du giron……….. kidnappar vi dej fick jag till svar, inte en meter till, utan nu följer du med till Överammer punkt slut.
Innan man hunnit blinka så var detta ett faktum, Kvar stod jag och Ziggy och Ronja med en vagn som bara vaa till hälften packad, resten in i bilen plus Nea. Ziggy ville prova och dra vagnen MOT Krångede IGEN!!!!!!!………. Och ännu en bil på väg för att plocka upp oss lite längre fram.
Vi hann väl ungefär 2 km så kom bilen och vipps så var vi framme i Överammer. Jag hade alltså plötsligt hamnat på minus kontot, förstår NI………..
Väl där var det en brokig skara av människor, alla från S-holm. Kent som hade köpt denna jordbruks-fastighet för ett antal år sedan var värden, Där varade min vistelse tills i går fredag 9:e. Med bland annat ett uppträdande av Rebecka Törnqvist, sambon Pär Texas Jonsson och en trummis och en gitarist
och en härlig middag på kvällen, med en mycket fint väder.
De var vänner till alla på gården visade det sej, onsdagen kväll hade de uppträdande på Persåsen hos Wikner på aner sia om Storsjön.
Vilka fantastiska dagar, men tyvärr blev inte mitt knä bättre, utan jag kastade in handuken där och då.
Avslutningen blev att Nea Ronja och vagnen och jag skjutsades till Hammarstrand för buss till Ö-vik och vidare med buss hem, tyvärr, tyvärr, men jag vill inte riskera nått. Läkaren på måndag för en riktig undersökning.
Så nu denna dag försöker man komma tillbaks till verkligheten igen, svårt just nu, hundarna njuter av att vara hemma, mest sovit hela dagen. Själv har tvättmaskinen gått hela dagen, uppackningen tar också sin runda tid.

Tack Sally för vattningen……INGEN BLOMMA SAKNAR JAG, BRA JOBBAT.
Men det tar ett par dagar innan man inser att nu är resan slut för denna gång……. eller.. det är lätt att packa igen om tarmen suger, men, men… nu gäller knät för hela slanten.

Tack till er som läst och funderat över hur det går… tack för kommentarerna, och er omtanke om att det skulle gå bra för oss. Ska nu när jag är hemma försöka att förse de olika dagarnas bloggande med lite foton…… går nog lite lättare med en snabb uppkoppling…. hoppas …..

SAMMANFATTNING: EN FANTASTISK RESA GENOM VÄSTERBOTTEN OCH JÄMTLAND OCH ÅNGERMANLAND, MED SÅ MYCKET TREVLIGA MÄNNISKOR SOM JAG MÖTT, BÅDE EFTER VÄGARNA, MINA CAMPS-STÄLLEN, JA ÖVER ALLT. HA DET SÅ BRA NI ALLA OCH ÖVRIGA, KOMMER EN FORTSÄTTNING I VINTER PÅ SKIDOR, HUNDAR OCH MEDAR PÅ VAGNEN, UTEFTER NORSKA OCH SVENSKA GRÄNSEN MED BÖRJAN I NORGE VID KATTERATT, FÖRSTA STATIONEN EFTER RIKSGRÄNSEN IN I NORGE.
TACK ALLA,
TACK MINA UNDERBARA FLICKOR NEA OCH RONJA, VILKA HÄRLIGA KAMRATER NI ÄR.

GIRON

Bli först att kommentera

Ja, ibland hinner man nästan inte……………

Av , , 2 kommentarer 4

2013-08-05
kl23.55
Blinka förrän nästa överraskning dyker framför en. Han knappt passera Krångede, så kommer jag på raksträckan, kommer en mans person ut ur skogen, oj hinner jag tänka. Han stannar tittar bort mot mej, går vidare, stannar , som att han inväntar mej längre fram.
Han trodde jag var utlänning, hade inte sett nått liknade ,tidigare. Jag, snabbt talade om att jag var på väg österut och tanken var att vandra fram i natten till Hammarstand, Men först måste du få en kall öl, säger han, ja man tackar och bockar blir svaret.
Väl inne på tomten, hos Irja och Bosse så kommer fler personer ut och tar i mot, Dej har jag sett tidigare säger en kvinna,(Elenor såg dej i onsdags vid OK-macken … Körfältet Östersund, jag replikerar, ja, jag gick in o handlade lite på macken innan vidare vandring.
Jag blev alltså inbjuden på en kall öl, tanken var givetvis att fortsätta, men de hade två barn på gården, Lovis och Simon, de blev så förtjust i flickorna och hundarna i dem. De hade precis avslutat ett surströmmings ätande, ( luktade väldigt gott ) Jag blev erbjuden att stanna till för natten, OK sa jag, en hel-trevlig kväll, med kaffe nyplockade smultron på tårtan och en aveck, där delades den med Oskar till påtåren, de ni………vad säger man om detta.
Jag befinner mej i en husvagn, modell större, där får vi husera i natt, jag och flickorna….. vilken överraskning.
Vika människor man bara träffar på av tillfälligheter,, hade jag passerat 2 minuter tidigare hade jag nog fortfarande genom natten vandrat
Ja så slutade denna dag den 5 augusti 2013…………….

2 kommentarer