vandring genom västerbotten med hundar o vagn

Se varje dag som en ny utmaning

Strömsnäs-gården – 2013-08-04 kl.16.34

Ägare Maria Stenman och Pär Östberg
Gården förvärvades 2005
Den var i mycket dåligt skick, helt nerslitet, så det var bara att fatta diverse verktyg, maskiner och ja ALLT, för att få ordning på stället.
Prio ett: Ladugården skulle upprustas för lösdrift, idag har gården ca. 70 mjölk-kor och ett nittio-tal ungdjur, gården har även en hel del andra djur som kommer in i helheten av hur det idag ser ut,
Man marknadsför sej idag med Bed and Breakfast ett mycket trevligt boningshus , som förr var gårdens huvud-byggnad. Hela huset har idag uthyrnings rum från enkel-rum- 2 bädd till 4 bädd, med kök på varje plan, mycket smakligt innrett.

Man har Gårds butik, Cafe, och som sagt gårdens djur som uppskattas mycket av framför allt barnen. Där finns, och jag citerar deras folder.
Hos oss kan man tillbringa en dag i lugn ro med våra djur-här träffar ni getter,får,minigris,höns,kaniner, hästar och alla vill gärna bli klappade… slut citat.
Gården ligger innbäddad i en härlig gammaldags by med en under bar utsikt ner mot ängarna och Indalsälven. Ligger mellan stugun och Hammarstrand efter 87:an
Butiks-byggnaden som är från 1700-talet innrymms cafe och gårds-försäljning. Gårdsförsäljningen har olika hemgjorda produker som.. ost-marmelad-sylt-saft-bröd-honung-ägg tea m.m
man har även en avdelning med presenter hantverk ( mycket av hantverken har och görs av lokalbefolkningen,) som, akvareller, smides-arbeten-olika produkter i tyg………… finns även presenter av alla de slag.
cafet erbjuder hembakat fikabröd, sallader, smörgåsar getstut, pajer och den fantastiska ostkakan ( har smakat den själv) Om regnet skulle vara i ann-tågande finns gott om plats inomhus.
En annan produkt som kommit i tillverkning är Mjölk-tvålen, ( hade själv aldrig hört om denna produkt innan)…
ska själv inhandla en och prova, den ska vara dryg och den löddrar mycket…ska bli mycket spännande.Många som köpt återkommer hit för just denna produkt.. MJÖLK-TVÅL.

Åter till renoveringen av gården……. 2010 installerades mjölknings-robot…….
arbetet med ladugården tog före …. ca. 14 timmar, men idag då korna går in och ut efter behag och mjölkas tar tiden i anspråk ca. 4 timmar.
Har så gott jag kan se, en mycket modern annläggning där mycket av det förr så tunga kroppsarbetet bytts mot olika maskiner som spar på hela kroppens förslitning, ja nog för att det kan vara tungt änndå, men dock inte som förr …….

Den del som de vill förbättra är förstås vinter-tiden- där kan det nog göra en hel del. Men dock det kommer en del konferanser, lite olika tjej-träffar tex. och t.o.m. Kommunen Ragunda Kommun har haft sittningar på gården, mycket bra….så de ser vad som denna gård tillför bl.a. turismen.
Tomas, pappa till Maria, han har sina höns han pysslar med (Lohman höns ) runt 60 st, Denne tomas hade i stugun korv-mojjen i Stugun, där stannade ja ofta till,,,hans goda räk-sallad, det var en av anledningarna till stoppen vid brofästet.

Slut-ord, om Maria och Pär gjorde en riktig portal vid vägen, och en information om vad som väntar vid gården, tror jag att antalet insvängande personer skulle mång falldigas. Tack för dessa fina minen jag tar med mej härifrån gården. Jag återkommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.