Gnullas

Elcykeln är bra för det mesta.

Jag vill skriva om och slå ett slag för elcyklar. Elcykeln blir bara mer och mer populär och det är fler som inser fördelarna med detta transportmedel. Försäljningen pekar uppåt vilket är både positivt för miljön och människors välmående. En av mina arbetskollegor pendlar med sin elcykel till jobbet varje dag, i ur och skur, 365 dagar om året. ”Det är som att ta en rask promenad till jobbet” säger Anders efter ha klivit av sin bäst i test elcykeln EcoRide och kopplat lös batteriet.

 

 

Batteriet laddar han på kontoret under arbetstid och cyklar sedan hem efter arbetsdagen utan vidare ansträngning. Vi jobbar i ett område av Göteborg där det inte går någon kollektivtrafik och är därmed tvungna att ha något transportmedel för att ta oss till och från jobbet. Valet för Anders var lätt, elcykel inget annat. “Jag bor mitt inne i stan och har bara 1 mil till jobbet, med elcykeln slipper jag trängselskatten, bilköer och jag får frisk luft på väg till jobbet.”

 

Just nu blir jag upplockad på den närmaste hållplatsen för att komma till jobbet. Semestrar närmar sig och jag behöver ett sätt att ta mig till jobbet när min skjuts sviker mig under sommaren. Jag har blivit inspirerad av Anders på jobbet och ska också investera i en bäst i test elcykel nu när sommaren närmar sig. Jag är intresserad av att cykla mountainbike och kommer kolla närmare på just en mountainbike cykel. I och med att jag ska pendla med den till jobbet är avtagbart batteri och möjligheten att låsa framdämparen krav när jag letar cykel.

 

 

Elcykel innebär att man slipper trängselskatt, slipper tänka på bensinpriser, slipper stå i bilköer, får lite daglig motion och frisk luft. Ett billigt transportmedel som både värnar om miljö, människa och plånbok känns som ett självklart även för mig och jag hoppas fler kommer göra detta valet i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.