Gnullas

Vår katts resa

Som min avatar visar har jag en lite katt i mitt hus, det är en blandning mellan Ragdoll och norsk skogskatt. Det är min sambo som var den drivande faktorn till att vi köpte katten, jag själv har vuxit upp med katter och levt med katter större delen av mitt liv och kände att det räckte med katter för min del. Men det är något speciellt när man är och kollar på dom där små söta lurviga liven. Det får ens hjärta att smälta och det på en sekund.

Nu har det gått några år sedan vi fick Louie till vårt hem och det har varit en fröjd att få en katt in i huset igen. En mycket social katt som gillar uppmärksamhet och som inte är allt för blyg när det kommer främlingar hem och hälsar på. Han ligger på dom mest obekväma ställena i de mest konstiga sovställningarna precis som alla katter gör helt enkelt.

Vi har testat ett gäng olika kattmat sorter och några har varit bättre och några har varit sämre men med hjälp av Djurensliv har vi hittat den bästa kattmaten för vår Louie. Vi använder oss av torrfoder som huvudföda och ger honom blötmat ibland. Det är en kastrerad hankatt, han har nu fyllt 3 år och de typiska Ragdoll dragen syns mer och mer. Detta är vår första Ragdoll, vi har tidigare haft vanliga bonnkatter och vi märker verkligen skillnad på katterna vad gällande energinivå, hur social vår Ragdoll är och framför allt hur mycket hår Louie fäller… Det är hår överallt och det spelar ingen roll hur ofta vi damsuger eller rollar med klädrollers. Men allt hår påverkar inte bara oss genom att det ligger hårtossar här och där utan han får i sig mycket hår själv när han tvättar sig vilket orsakar hårbollar i magen. Innan vi hittade ett passande torrfoder för honom som hjälper till att motverka hårbollar i magen blev det riktigt kritiskt en gång. Vi hade slarvat med kamningen under någon vecka vilket resulterade det i att han fick en rejäl förstoppning, han svullnade upp, fick inte i sig något vatten som gjorde att han torkade ut och vi blev tvungna att ta honom till djursjukhuset för hjälp. Som tur var kunde dom hjälpa honom, han fick ligga kvar över en natt för övervakning och dropp. Efter denna incident insåg vi att vi var tvungna att hitta ett bättre torrfoder och efter mycket sökande hitta vi en passande kattmat som hjälper till mot hårbollar, är för kastrerade katter och katter med lägre energibehov.

Louie äter bästa kattmaten

Med den nya kattmaten i matskålen verkar Louie trivas med sitt liv, han gör alla dom vanliga kattsysslorna och inget för dramatiskt. Han äter sin kattmat, sover på sina favoritställen, planterar om någon blomma då och då och spyr ibland på någon av våra mattor. Vi hoppas att Louie kommer att vara med oss under en lång tid framöver och att han inte behöver uppleva allt för dramatiska händelser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.