Investering i hälsa

Min nya toppbild är kall, eller hur och det var -30 vilket kan både ses som idiotiskt och friskt. Vi hade gjort en tur bort till stugan, rätt så sent på eftermiddagen och mörkret kom, hur mycket vi än ville att det skulle vara lite ljusare. Men stjärnorna lyste som aldrig förr och skidturen vi gjorde är nu ett fantastiskt minne.(Kallt? Joo, men jag och Bo var klädda för kylan, förståss) Man kunde nästan höra stjärnonrna där uppe….Upplevelser som dessutom är helt GRATIS!! Sånt som många skulle kunna betala hur myket som helst för, att uppleva….Nåja.

För min del handlar detta mycket om min egen hälsa. OCH att måna om andras. I min roll som programledare talar jag också om detta. I den ena tidningen efter den andra kommer tipsen haglande nu så här efter julen och all dess matfrossande……..gå ner 8 kg på 30 dagar…….en tjej med slokande axlar ser hålögt på mig och i nästa stund, samma tjej, ryggen är sträckt och ögonen glada…….Men ingenstans står det om att hon också ska röra på sig?? I vårt län satsas nu på Världens friskaste befolkning 2020. Att röra på sig i olika former, måste tillhöra avdelningen högst upp på priolistan. I den form man klarar av, naturligvis. Jag slås ändå av att det inte är fler som trängs ute på spåren, även om parkeringen är full och det sitter 1 -2 personer i varje bil, är ca 200 åkare inte många. Eller hur! Man behöver inte ha senaste skidutrustningen, eller vara vallakung, eller åka som Northug, hä ä bara å åk…..vill jag påstå. En rörelse som är mer eller mindre komplett för kroppen. Njutningen av frisk luft och förmånen att få blodflödet i kroppen att brusa, det är hälsa det.

HUr många av er bloggläsare såg inte vår vän Jerry Williams i en av våra tidningar häromsistens! Helt underbart, vill jag påstå. Det är aldrig för sent att muskla upp sig på något vis och vara rädd om det enda hjärta man har. Som Robban alltid säger……Tänk på hjärtat, du har bara ett….

Jag har ju min morbrors silvermedalj från OS i St Moritz att försvara…..ha ha…så nu spönn jag på mig skidskorna…….Tränar fär vad? Joo, min egen hälsa…..det längsta lopp jag känner till…

3 kommentarer

  1. Bo Beverlöv

    Håller med dig Gun! Vilken upplevelse det var att skida fram i sena timman i 30 minus och med endast stjärnhimlen som belysning,väldigt magiskt och ett fantastiskt minne helt klart.
    Skidåkning är ju en väldigt skonsam träningsform, och för de som är ute för att bränna kalorier kan det ju inte bli bättre..Plus alla upplevelser som man får utmed spåret gratis.
    Så!! Investera nu i ett par längdskidor ett tejp till fäste.
    Och ut och åk!…Bra för hjärta och kropp och Intersport:)
    Själv åker jag en hel del för att håll hela kroppen i trim.
    Det krävs kondition att stå på scenen och sjunga och spela i flera timmar…Det kan nog liknas med ett svettigt tremilslopp.
    Upprepar Guns ord! Tänk på hjärtat,du har bara ett.

  2. Gun Rehnman

    Svar till Anna Holgersson (2013-01-23 13:13)
    Men det ÄR en frisk bild….dessutom jag är ju frisk som en…nötskrika…ha ha. Mer skidåkning åt folket, säger jag som anser skidsäsongen alldeles för kort….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se