Kuling, Storm eller Friska vindar

Kärt barn har många namn. Idag har det blåst ’nangting’ för att använda ett kärt gammalt västerbottniskt uttryck. R fick en ingivelse att gå ut och flytta bilen under eftermiddagen när det ett tag lät som om taket skulle lyfta, och fönsterspringorna unisont körde en lightvariant av amäjzing grejs. Tur var väl det, för bara en kort stund senare lyfte en 5 cm tjock homogen träskiva på en halv m2 och diagonalade tvärs över parkeringen där finbilen nyss stod.. Puh!

Det har m a o varit en sådan dag när jag är extra glad för att varken R eller jag själv har tupe eller Robin Hood-frisyr….ja ni vet den frisyren där man kammar långa slingor över skulten, och som ser ganska bisarr ut i kraftig sidvind.

Inget fiske idag heller. Jag har som längst varit ut på altankanten och tömt sumpen ur kaffepannan. Tror att jag ’tar lite väl mycket vind’ för att våga mig ut innan det lugnat sig något. Istället har vi grejat inne, sett tv, läst och ätit mat. Kompressorn i frysen pajade, så det blev till att akutäta det mest känsliga vilket var laxen.

Fick oväntat en inbjudan till Roberts vänner Assar o Inga-Lill i Långviken imorgon, så då bär det iväg en bit. Det blir trevligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.