Tomtebobarnen

Kommer just från en revival från de fornstora dagar då ett entusiastiskt gäng med höga ambitioner, arbetsglädje och lysande förutsättningar startade det som nu kallas Tomtebo sjukhem.

Vi var då ett antal år yngre, kilon lättare samt några rynkor och brustna illusioner fattigare. Idag i den barmhärtiga och softade belysningen hos Två våningar, och med min skumögda syn, tedde sig de flesta sig ganska lika. Somliga hade gått vidare i andra yrkesval, bytt arbetsgivare och några av oss hade blivit äldreomsorgen trogna.

God mat trevlig samvaro och lite uppdaterande av ungars ålder, civilstånd och dagsform kändes trevlig och uppfriskande. Vem annan än Anna E skulle komma sig för att sammankalla styrkorna igen. Kram till dej! Till er som inte var där: Vi saknade er!

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Gunilla

    Ja vilken härlig träff det var. Är väl inte i så ”piggt” tillstånd att ge en kommentar, men kunde inte låta bli. Tänkte tillbaka på den tiden så otroligt roligt de va att fara på jobbet. Jag kom från ett annat jobb inom äldreomsorgen till Tomtebo Sjukhem och insåg att jag hade kommit till himmelriket och att här skulle jag jobba kvar länge. Gott om personal av undersköterskor och ssk, arbetsglädje och ja allt var bara så fantastiskt roligt. Idag går väl refrängen mera i moll inom äldreomsorgen (tomtebo sjukhem har jag lämnat) men jag tar tonen i dur ibland när jag vet att jag hade sådan tur att få jobba när humorn var på topp och det fanns tid för dom gammla. Nä, nu säger jag natti natti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.