Med en enkel tulipan…….

Idag är det 4-årsjubileum för mej och min älskling R. Smörgåstårta från Ullas kondis till middag, rosa cider, ett kärlekskort med bild av en präktig zornkulla i roddbåt och en handskriven kärleksförklaring från hjärtat blev mitt bidrag. Traditionen med hans egenhändigt tillagade förförelseripa och dyrvin får han dispens från i år. Den menyn känns lite väl omständig så här mitt i veckan. Fjolårets bugande fyratulpaners bukett som förorsakade ett viss mått av tvivel/skepsis över graden av kärlek från hans sida fick sin förklaring då de visade sig att den otränade R förlåtande nog var en florans motsvarighet till dyslektiker. Det lovande orange långskaftade blompaketet visade sig innehålla fyra magra outslagna tulipaner som ensamma i sin vas strävade efter att inta vart och ett av det fyra vädersteckens positioner där de stod generat böjda över var sitt hörn. Jag undrade i mitt stilla sinne vad damen i blomaffären tänkte där hon expiderade fyra!! små tulpaner i en lösviktsbukett…. R var dock helt och fullt övertygad om att han köpt rosor och dessutom vitsat till det med fyra stycken istället för tre….för att slippa undan kommande år. Den romantiska stämningen var för en stund spröd och sårbar som nattgammal is. Som tur var hade han en trumf stående i tvättstugan. Mousserande vin och färska jordgubbar:)

I år var det som ni förstår omåttligt spännande att se om den efterföljande ros-kursen gett effekt! Hoppet levde och spirade när älsklingen kom hem i kväll med ännu ett långt orange blompaket. Hm. När jag åter igen hittade fyra glada tulipaner i silkespapperet kunde jag inte annat än skratta. Detta år hade de fått sällskap av en ripskvist:) Näst efter romantik, är humor en ovärderlig egenskap eller hur tjejer!!!

2 kommentarer

  1. Kalle

    Jag gläds åt er lycka, och vill samtidigt hålla med om att humor och romantik är vad som gör varje parförhållande så underbart.

    Lycka till på den femte året, både med förhållandet och med blomsterskolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.