Tappad bakom en vagn…

Just hemkomna efter en lång fiskardag då jag för första gången har fått sätta min lilla storstövelprydda fot på några mina drömmars fiskevatten Gavas, Giertos och Tjålmejaure och fått drägla lite vid åsynen av lappvattnet Båssosjaure. Dessvärre – ut min aspekt och dessbättre – ur storrödingens aspekt så kom vi i princip tomhänta hem så när som på 3 mindre rödingar. I dagens första hål miste Tommy kroken då en stor fisk ryckte av linan. Detta var en lovande inledning som fick adrenalinet att strömma till för oss tre fiskare. R har inte ens doppat kroken men har i stället varit dagens vildmarkskock och för övrigt spenderat dagen skyddad från isande vindar inne i ”bubblan” – alltså skoterpulkan som införskaffades förra påsken.

Idag var det premiär för mig att vara passagerare i pulkan som inte har någon fjädring. Rävkapuschongen fick jag beskåda denna gång genom plexiglaskokongen. R körde som om vi jagades av blodtörstiga huliganer. Detta var en hyfsat hisnande upplevelse utöver det hälsosamma och samtliga celler i kroppen har nu bytt plats med varandra och till och med halskotpelaren känns lite på trekvart.

Förbi susade ett svindlande vackert scenario. Marängliknande formationer av is och snö i detta fantastiskt vackra högfjällslandskap. Nu ska vi gå och äta middag på Gautobaren. De tre musketörerna – och jag.

4 kommentarer

 1. Eberth

  R verkar inte vara den gentleman som jag tycker att du förtjänar. Sätt honom i morgon i pulkan utan fjädring och kör med full gas över snövallar och iskanter. Efter någon timmas busåkning kan du fråga honom om han begriper vad saken gäller.

  Hoppas att halskotpelaren har hamnat på sin plats igen.

 2. Gunnel

  Ja, jag tror att det blir lättare att förstå om man själv åkt i centrifugen en stund, han förslog själv att vi skulle prova att byta idag. Nu blickar jag ut över ett gnistrande vitt fjällandskap och det är så vackert att man nästan tappar andan.

 3. R(obban)

  Nu är det kirrat.
  Lite vinkeljusteringar på draget gjordare susen. Tänk va lite kan göra så mycket. Nu kan min princessa åka med mycket förhöjd komfort, och faktiskt trots en rejält höjd maxhastighet.
  Säj nu inte att jag inte är den Gentleman som min kvinna förtjänar. Jag avstod faktiskt från en hel del fiske för att utföra dessa avgörande justeringar.
  För den intresserad finns mao tips på hur man höjer komforten på pulkan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.