Världens finaste påskägg!!

Små händer och fötter som redan viftar, och tummen åker in i munnen.

Anlände till ett milt men grådisigt Gauto fram på kvällskvisten. Möttes av våra ungdomar som redan installerat sig. Varma kramar och glada miner i ett fint återseende. Det känns härligt att få ses så här och ha en hel påskhelg framför.

Nästan genast kom Sandra med två små påskägg till mig och Alexander att öppna direkt och samtidigt. I mitt ägg låg bland godiset en liten seg gubbe och en lapp med texten Glad Påsk Mormor………..i Alex ägg Glad Påsk Morbror!! Det tog en sekund innan det stora gick upp för oss. Vi stod där och kramades hårt hårt, min flicka och jag, förenade i ett storslaget ögonblick fullt av känslor. Under luvjackan visade hon stolt sin pyttemage som faktiskt redan börjat visa sin nya form, och jag fick kupa handen över den fina rundningen. Från och med nu blir livet inte riktigt detsamma och nu kommer vi att få lägga en ny dimension till vår relation med moderskapet som delad erfarenhet. Jag lovar att försöka hålla mig från att bli fullt så knasig som somliga far/morföräldrar jag mött – men jag törs inte lova!!

Innan jag går och lägger mig den här skärtorsdagsnatten, ville jag ha den här lilla stunden i nattens tystnad alldeles för mig själv och känna på den fina men ovana känslan, smaka på ordet mormor och smälta att det växer en liten pyttetjej eller kille därinne som bara är något större än den lilla sega gubben i påskägget. Mitt barnbarn! Kära Sandra och Christian. Allt fint och gott vill vi önska för framtiden till er båda och den lilla nya människa ni bär på. De ville gärna dela med sig av sin glädje och gav mig stolt en ultraljudsbild att lägga till i denna blogg – en bild på världens troligen finaste påskägg.

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Louise Hägglund

    Å vilket underbart present till påsk, sitter här själv medan resten av familjen sover och gråter efter att läst din blogg.
    Ha en fortsatt trevlig Påsk MORMOR.

  2. Sonia

    Så fantastiskt roligt Gunnel, grattis! och var snäll och framför mitt grattis och lycka till till ungdomarna. Jag såg i Gefle Dagblad en liten flicka som fyllde år i förra veckan, hennes namn var Aprilia. Nu blir det till att fila på nåt med Oktober… Oktavia kanske? Kram o Glad Påsk!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.