Puts väck!

Vaknade – som vanligt tidigt på ledig dag. Är det inte som själva rackarn, att man inte kan sova ut ordentligt när man för en gångs skull får!? Det måste bero på åldern. Provade att locka tillbaka John Blund ned under mitt sköna täcke, men förgäves. Hasade mig i stället ned till köket, kokade en kopp the och bredde en liten macka. I kylskåpet står den frestande maggotburken som blev kvar från i påskas, och de små kryllande liven flörtar hejvilt med mina sömndruckna ögon. Jag tror att det blir till att ta en morgonpromenad ned till badet idag och se om isen bär och om de gamla hålen finns kvar. Färsk aborre till middag vore inte helt fel.

Mina fiskarplaner naggades dock i kanten när jag i vardagsrummet möttes av morgonsol på oputsade fönster. En i sanning nedslående syn som återförde mig till helgens smörgåsbord av ”måsten” och ”borden”. Frågan är vad jag kan delegera eller köpa mig fri från. Sonen torde rimligen vara i penningnöd, och eftersom tid är pengar skulle jag gladeligen köpa mig fri från fönsterputsning och ägna mig åt viktigare saker. Hur man än vänder och vrider på saken så är det härligt med fräscha fönster som släpper in solen och vårvärmen i huset. Den som ser får lever….eller hur det nu var…

Uterummet börjar locka. Dags kanske även att städa bort vedboss och skräp. Nu står det inte på förrän vi kan börja äta middagarna därute igen. Då är det verkligen vår.

4 kommentarer

 1. KJ

  att alla hushållsnära tjänster såsom fönsterputs och matlagning ska ligga på dej, när får DU vara ledig? Du har säkert kompenserat eventuella däckbyten miljoner gånger om redan. Muta inte, ställ krav, de hungriga vargarna bor ju också där.

 2. Sonia

  Jag går omkring och småmyser i mina 2 rum o kök, har nyss kommit från tvättstugan, suttit och druckit kaffe på balkongen, och nu ska jag inte lyfta ett finger i onödan förrän på måndagmorgon när det ska användas till att stänga av alarmet på mobilen. Nog för att ni har ett fantastiskt vackert hem men när det gäller fönsterputsning o dyl så är jag inte ett dugg avundsjuk.
  Nästa helg åker jag till Kalle och ska städa ur både hans nya lya och hans gamla, så det gäller att vara utvilad.
  3vlig helg o kram!

 3. Gunnel

  Rodnar en smula…Ja, du har så rätt. Jag vet att jag borde ställa krav, eller åtminstone inte ha dåligt samvete när jag gör något för min egen räkning, men jag är inte så bra på den biten serru….Tack för peppningen dock!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.