Måste bara dela med mig…

Fick idag i ett mejl från min kära syster Sonia, en liten text om var Maria 9 år sagt om ”mormorskapet” Måste helt enkelt bara få dela med mig av den till er. Jag fick mig i alla fall ett gott skratt!

En mormor är en tant som inte har några egna barn och därför tycker om andra människors flickor och pojkar.
Mormödrar har inget att göra. Dom är gamla, så dom bör inte leka för mycket eller springa för fort. Dom bara finns där. Om dom går ut och går med en går dom långsamt förbi alla vackra löv och skalbaggar. Dom säger aldrig ’ kom nån gång då’ eller ’ men skynda dig för Guds skull’. För det mesta är dom tjocka men inte för tjocka att knyta ens skosnören. Dom har glasögon och konstiga underkläder och ibland kan dom ta ut tänderna.

Dom kan svara på frågor som ’varför hatar hundar och katter varandra’? eller ’varför är inte Gud gift’? Dom har inget emot att läsa samma saga om och om igen och hoppar inte över ett stycke de läst förut.

Alla borde försöka skaffa sig en mormor, särskilt dom som inte har TV, för mormödrar är de enda vuxna som alltid har tid.

Maria 9 år

4 kommentarer

  1. Sandra

    Hahaha det var inte mycket som stämde in på dig i den beskrivningen, men du blir nog en bra mormor ändå ska du se 🙂

  2. Sonia

    Jag läste upp detta för din mormor i telefon och hon sa att det var inte mycket som stämde in på henne heller. Men om vi plockar lite från Ann-Mari, lite från Eivor, lite från mormor o lite från Gunnel så får vi den ultimata mormorn 🙂

  3. Gunnel

    Ja,men säj inte till nån att det börjar bli gränsfall att jag når ned för att knyta skosnörena, stel som jag är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.