Gökotta i fjällen…

Gunnel 

På bilden ser ni vyn som mötte oss vid när vi anlände hit till Gautosjö vid midnatt. Vackert så det nästan gör ont. Samma vy som vi sett så många gånger, men som har så många skepnader att man aldrig upphör att förundras. I natt fick vi se ännu en variant, nya färgnyanser från naturens oändliga palett. Nu är det morgon, en lätt bris krusar vattenytan , solen skiner och man längtar ut.

Kristi Himmelsfärds dag, eller Flygardagen allmänt kallad, kommer inte att gå i flygandets tecken – tack och lov. Flygbåten är inte genomgången och klar för vårpremiär, så helgen får gå i grävningens och fiskandets och jobbandets tecken i stället.

Gökotta är en gammal tradition som enligt Wikipedia handlar om att bege sig ut tidigt på morgonen i naturen för att höra på vårfåglarna, främst då göken. Jag antar att ’storsnarkaren’ inte räknas in under kategorin vårfåglar…..

För dig som till äventyrs tror att Gökotta handlar om att damma av ’bästnegligén’ och skrida till verket….. så har du enligt Wikipedia fel, men tanken är väl alldeles ypperlig och skulle säkert föra med sig inte bara en skön flod av vårkänslor, utan även kärlek, samhörighet och stärkt immunförsvar. Det ni! Det är bra medicin för att hålla sig frisk och glad.

3 kommentarer

  1. S

    minns jag som i går, det var då jag gifte mig med den man som kom att bli mitt X. När jag på jobbet nämnde att ”i dag är det 26 år sedan jag gifte mig” så sa en kille.. jag hoppas ni är lyckliga än. JA sa jag, vi har aldrig varit lyckligare! Och det är faktiskt sant 🙂

  2. Kalle

    En sådan fantastiskt fins bild. Den påminner mig om vyer som jag upplevt tidigare i mitt liv i Arjeplosfjällen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.