Livet börjar om på nytt

Det är fantastiskt att se hur djur och natur otröttligt startar om på ny kula när sommaren är i antågande. Det finns många arter av sjöfåglar som parvis patrullerar sjön och vi sitter med kikare och försöker identifiera de olika paren. Knipa, Småskrake, Gräsand, Bläsand och så den vackra men ack så förhatliga rovfiskaren Lommen är arter som vi sett denna helg. I skogen skriar en rovfågel som försöker få syn på.

I småfågelholkarna saknar vi ännu flugsnapparen som vi hoppas dyker upp snart och bakom bastun huserar lekatten som är underbart söt med sina små krumsprång. Dessvärre lever den ju bl a av fågelägg, så småfåglarna får se upp. Naturens gång kan vi inte påverka, den är lika grym som oundviklig. På fjällbjörkarna börjar vi skymta små ljusgröna musöron och vi har nu sått gräsfrö på grusplanen där R nu har planerat med grävaren, allt för att vattenavrinning och estetik ska bli bra. Hoppas att det hinner ta sig till semestern. Det kommer att bli fint med lite grönt i allt det grusiga.

3 kommentarer

  1. Lillian L

    Ååh, vilken underbart vacker bild du fångat i fjällvärlden! Så tjusigt så man nästan tappar andan av förundran över allt det Gud skapat. Som troende eller inte kan man ändå känna och ana något större bakom denna vackra natur. Speciellt i maj månad..då även lilla jag föddes till jorden. Det var i maj då göken gol och då ängen lyste av vårgrönt och av sol och sjön glittrade som silver..Sjung med!

  2. Gunnel

    Då körsbärsträdet stod i blom…och svalan kvick och munter, just hit med våren kom. Grattis på födelsedagen i efter?skott

  3. Lillian L

    Tusen tack Gunnel! Och näst sista maj, var det! Har bara ätit alldeles för många tårtor helgen som gått.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.