Du är se grann där du gå åtill spisn…

Ett uttalande gjort av min far en gång i bästa välmening om min söta mamma. Han betraktade henne från sin position från sofflocket där hon knogade på i köket. I dagens samhälle verkar samma uttalande ytterst provocerande och just därför så är det ett av Robbans favorituttryck. Han gillar att retas, att trigga mej och givetvis lyckas han när han fäller detta uttalande om min förklädesprydda uppenbarelse. Just i dessa dagar är det mycket som ska ske vid spisen och diskbänken då det pågår intensiva förberedelser för Alexanders studentkalas och vår 110-årsfest som närmar sig med stormsteg.

5 kommentarer

  1. Eberth

    Vilken kärleksfull komplemang av din far. På den tiden var det mor som var proffset i köket och far hade sin roll utomhus. Det var en tid som båda fann lycka i. Att vissa män numera hänger på sig förkläden och står vid utegrillen en varm sommarafton förändrar inte det som din mor och far upplevde. Förutom yrkeskockar så är det fortfarande övervägande kvinnor som är proffset i köket!

  2. bagarberta

    visst är det bra lustigt, att när det ska grillas så ska gumman göra sallad och potatis, duka och marinera men att tända en grill duger hon inte till! Och gubben myser stolt när gästerna berömmer den underbart goda maten. Jajamänsan, det är ju han som stått vid grillen!

  3. Dan Önnerlöv

    notera att du fyller 50 snart.. jag kan trösta dig med att det är helt ofarligt! Jag fyllde 50 i febr i år och jag känner mig otrooligt lugn och cool. Nu har man ju inga krav på sig längre, jag kan bara softa dom 50 år som jag har framför mig. önskar dig en trevlig födelsedag! nån gång i juni va? Hälsn Dan

  4. R(obban)

    nu haé hänne. A G tjårt grilln förrehälga o hon löckese se bra se hon ska få fortsätt veè. Se nu kan i legg oppa sofflocke o beunner utsiktn heileti`n.

  5. Gunnel

    Så skönt Dan!!
    Det låter betryggande att du upplever ””halvleken”” som positiv. Jag har samma känsla inför födelsedagen! Grattis i efterskott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.