Att hålla ångan oppe………

….är inte alltid lätt. Speciellt som ikväll när fisken bara retades. Hela sjön var full av rödingvak. Timme ut och timme in provad vi att fresta dem, men inget bete vi erbjöd intresserade.

Som synes jagade de små grå lurviga knott och jag tror möjligen att Lenas specialfluga TKK skulle ha funkat men den låg hemma i flugasken. Patrik – stuggrannen och hans polare lånade bastun och var klara lagom till att vi kom hem, kalla och småfrusna med 5 öringar modell mindre i hinken.  

I bastuns dunkel med i värmeljusens och kaminens röda sken kändes allt genast bättre. Ett reningsbad, duschkräm med mandarindoft. Skopa efter skopa av ljuvligt varmt vatten, hårschampo och till sist det bästa av allt – tvagningen. Vår  ritual att skura varandra med duschvantar är otroligt skön och man blir len och väldoftande som en barnrumpa. Gissa vem som kommer att sova gott nu?

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.