Raindrops keep falling…..

Den var en av mina favoritlåtar för länge sedan. Förutom EP-skivor med Norrbottens evangelister, Solstabröderna, Systrarna Fält, Jan Sparring och Teofil Engström som fanns i vårt skivskåp så   fanns ett par klassiska stenkakor och inget mer.

Jag minns sommaren 1973 när mamma fyllde 50 år. Hon fick en snygg vit transistorradio i present. En dag när jag sopade i köket hemma, så hördes för första gången i detta kök  My way med Frank Sinatra. Jag frös som till is, blev stående och bara njöt av musiken.

Musik kan verkligen anknyta till och bevara minnen. Jag kan ännu känna temperaturen i köket just då, vart jag stod i förhållande till radion, vilken tid på dagen det var och att jag var ensam i huset.

Till er alla stackare som ser de dyrbara semesterdagarna regna bort blir detta mitt tips. Passa på att söka reda på och lyssna på din gamla favoritmusik. Gör resor i minnet och du kommer att återuppleva stämningar från förr.

Vilken musik väcker nostalgi för dig?

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.