Postens Kassa Service….

Andra tider stundar nu……än på den tiden det begav sig och det satt rekorderliga postkassörer i mörkblå plisserade kjolar bakom luckorna. Jag var en av dem. Under det år som jag gick Postskolan i Stockholm så fick man lära sig både det ena och det andra.

I denna gamla fickalmanack fanns angivet allt sådant som jag en gång kunde på mina fem fingrar som ett rinnande vatten: Världens samtliga huvudstäder,Tullbestämmelser, Fraktbestämmelser, Viktbestämmelser och Portobestämmelser. Dessutom så var man en fena på att rasslande snabbt bläddra i sedelbuntar, stämpla, väga och mäta, genomskåda förfalskade sedlar och förnya leg.

På den tiden fegade man inte med självhäftande frimärken och annat rationaliserat trams. Det gamla hederliga postkassörsskrået är utdött och frid vare över dess minne.Postens Kassa Service är allt som återstår, om den ens återstår. Men ska man säja något gott om den….. så är det att den i alla fall lever upp till sitt namn.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Haspelrullen

  Nu ger jag mig för ett tag. Det har varit kul att ha varit här.
  Googla på nedanstående fras:
  youtube.com/watch?v=Us-TVg40ExM
  Öppna YouTube-sidan och starta filmen och njut.
  Tjingeling

 2. S

  Fantastisk film Haspelrullen, tack för tipset!

  Jag saknar också de gamla vanliga hederliga frimärkena där man kunde ”slicka kungen i ändan”.

  Du gjorde rätt som sadlade om och blev en ljus hårig sjuk sköterska i stället tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.