Vad tar ni för valpen där i fönstret?

Ännu en arbetsdag i annalkande. Ska strax sätta mig i bilen och åka iväg till jobbet. Vid gott mod, nöjd med dagens väder och med en kopp kaffe inom räckhåll, vill jag bara dela med mig av bilden på hunden.

Inom demensvården behöver vi ibland lite ovanliga hjälpmedel för att kunna erbjuda den sjuka personen sätt att kunna hantera oro,vilsenhet och sådant. Värmekatten och värmehunden är i lagom knästorlek, kan fyllas med en varmvattenflaska och fungerar ibland som alldeles utmärkta hjälpmedel att skapa lugna och en positiv känsla. Det har nu kommit nya modeller som är ännu finare gosigare och anpassade för "knälivet"

Att skapa en positiv känsla är egentligen vår viktigaste uppgift i detta sammanhang. Naturligtvis får man vara observant så att det inte upplevs som kränkande att bli erbjuden en katt hund eller en docka.

Jag kommer att visa bilder även på katten och på den babydocka speciellt utformad som hjälpmedel vid demenssjukdom, som kan vara en källa till trygghet. Eftersom man vid framskriden Alzheimers sjukdom hamnar i faser när man söker efter småbarnen eller efter sin mamma och upplever att man vill iväg för att söka efter ett "hemma" som inte längre existerar så kan dessa hjälpmedel fungera som en alternativ trygghet.

 

Precis som för våra barn. Har du en demenssjuk vän eller släkting som du tror att detta skulle fungera bra för så ska jag lägga ut adressen här till inköpsställen.

Ha en bra dag gott folk!

Jag säjer som nArnold: I`ll be back…………..

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Birgitta

    Gunnel!

    Om vi stannar kvar i fantasins värld skulle ni kunna stanna hos oss och fika när ni gör resan från Gauto, ett par mil nedströms Sorsele. Tar det lång tid finns ställen med fina harrfiskevatten. Det går också bra att landa ”farkosten” här 🙂 Välkomna!

    PS Tacka Robban för bra blogg om farkosten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.