Min favoritkudde

Min favoritkudde är Robbans arm. Ja inte när jag sover förstås. Den tiden i livet är förbi när man kunde sova ihopslingrad med en annan människa på det där sättet som man idag enbart ser folk göra i romantiska filmer.

Det har inget med avsaknad av romantik eller kärlek att göra. Möjligen med att man blivit något mer utrymmeskrävande, stel i ryggen och mer bekväm med åldern.

När man väl har sagt gonatt handlar det mer om att så snabbt som möjligt få inta en ohotad och bekväm sovställning i den gemensamma sarkofagen. Allt annat har sin tid. Det blir en smula mellanöstern över vårt nattliga läger och jag ser ogärna att någon tar sig över den där remsan av ingenmansland. Inget skott är inte aktuellt efter gonattandet – i något avseende. Vit flagg är hissad.

Visserligen fick jag en gång ett råd av min kära mor – det sämsta råd hon någonsin gett: Låt inte solen gå ned över er vrede. Hon syftade på äktenskapet……..

Kyss mig långsamt! Är man oense om något när det är kvällen, ska man sova på saken. Det är min fasta övertygelse. Jag är av den åsikten att små problem, missförstånd, grälsjuka och PMS-ältande  har en tendens att snabbt torna upp sig och växa till så fort nattmörkret lägrar sig över två älskande.

Börja aldrig gräla i horisontalläge är istället min devis! Sov eller ät före gräl, så går det mycket bättre. Bekymmer försvinner som troll i soluppgången och en lämplig blodsockernivå lägger sig som bomull kring brustna hjärtan.

Parallellsnarkning är vårt gebit. Vems gomsegel som är fladdrigast ska vi låta vara osagt. R somnar oftast inom 15 sekunder. Alltid före mig. Och alltid somnar jag omedelbart efter att jag hört hans första andetag. Vi är ena lyckans ostar, det är vi medvetna om. En god nattsömn är en gudagåva.

Man sover så gott i vetskapen att bara en tåpillning eller armlängd bort, så sover min sköna karl. Och så fort  John Blunds stämpelklocka klingat och han gått av eller på sitt pass, så vill man kramas igen.

Men på natten – då vill jag rå mitt eget revir. Mina 80x200cm är mina enbart vaktade av sängkvalstren. Då hänger jag gärna upp skylten:Stör ej! Men att börja dagen i en varm famn – det är mumma för kropp och själ.

Etiketter: , , , , ,

10 kommentarer

 1. Kalle

  Nej, nu har du fel bästa Gunnel! Du skriver:

  ”Den tiden i livet är förbi när man kunde sova ihopslingrad med en annan människa på det där sättet som man idag enbart ser folk göra i romantiska filmer.”

  I kväll skall jag montera upp webbkameran i vårt sovrum, så får du se att kan ses på annat håll än bara i de romantiska filmer som du nämner. Att man är 56 respektive 68 ”spielt keine Rolle”.

 2. S

  Ska jag tala för mig själv så ser jag helst töcke på film, men vår syster A-M och hennes gube är ju precis såna, efter 45 års äktenskap. Fantastiskt tycker jag!

 3. Elin

  Själv tycker jag att du har rätt. Det är väldigt sällan jag och sambon somnar ”tätt ihopslingrade”, och detta efter ”bara” 2½ år. Jag tycker helt enkelt att det blir varmt och bökigt att ligga så tätt ihop. Vi vänder oss gärna åt varsitt håll, men nära varandra. Det är nog ännu mer så nu när bebismagen växer och jag bökar runt halva sängen för att hitta en bekväm sovställning. Sambon får bara hålla sig undan för att inte hamna i vägen för magen när jag snor runt.

 4. Elin

  Själv tycker jag att du har rätt. Det är väldigt sällan jag och sambon somnar ”tätt ihopslingrade”, och detta efter ”bara” 2½ år. Jag tycker helt enkelt att det blir varmt och bökigt att ligga så tätt ihop. Vi vänder oss gärna åt varsitt håll, men nära varandra. Det är nog ännu mer så nu när bebismagen växer och jag bökar runt halva sängen för att hitta en bekväm sovställning. Sambon får bara hålla sig undan för att inte hamna i vägen för magen när jag snor runt.

 5. :-))

  Hej S m.fl. Håller med. Brottning funkar ju långt upp i åren, iaf så länge benstommen inte är alltför skör. Och är det nåt annat så handlar det troligen om livräddning.

 6. Maria Lundmark Hällsten

  Hm, njae, jag håller inte riktigt med. Vi firar snart 25 år och byter ner storleken på sängen vartefter vi blir mer frysna 😀

  Vi ligger tätt ihop och det finns verkligen inget bättre. Men vi är alla olika och tur är väl det. Ha det gott!

 7. Gunnel Forsberg

  Svar till Kalle (2009-07-28 09:20)
  Grattis till ett samstämmigt team! Om bara alla (oftast 2) gillar sängläget, så är det bara att gratulera! Bäst att vi tar på solglasögonen innan du startar webkameran;))

 8. Gunnel Forsberg

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2009-07-28 20:43)
  Vi kan bli populära som alternativ energikälla då vi båda är så varmblodiga att begreppet ”37 kroppstemperatur”måste uppgraderas. Men ”varmt” grattis till er turturduvor som inte bokstavligt ”smälter samman”

 9. Gunnel Forsberg

  Svar till Elin (2009-07-28 11:00)
  Håller med att ”nära” är mysigt, men ändå inte ”uppi”
  Ända mot ända kan ingenting hända – är ju också ett bra preventivmedel – lite sent påtänkt för dig kanske;) Grattis i förskott till den nya lilla sängkamraten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.