Om att gå på djupet

Apgenen i mej och i många av mina medsystrar pockar på och vi ger oss gärna på våra oskyldiga män, söner och våra egna pormasksdomäner med förstoringsglas och starka nypor. Jag vill påtala en parallell till jaktintresse….

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Annica Andersson

    Drar på mungiporna när jag läser inläggen från ”husmorsböckerna”. När min systers svärmor gick ur tiden och alla nära och kära hade valt ut sina minnen efter mamma och farmor, fick även jag leta igenom lådorna på jakt efter fynd. Inte kunde jag väl låta dessa fina böcker ”kvinnan och hemmet” förfaras, jag tänkte att de kunde nog få fortsätta sitt liv hemma hos mig. Hittade även lite annat ditt och datt som ligger i en låda och väntar att få plockas upp när mitt nya kök är färdigt. Tänk att man kan bli så glad av att få ta över en gammal välanvänd kavel , vad många bullar det ska ha kavlats ut med den. Jag blir lika glad varje gång jag gör ett fynd som ska pryda huset när det är färdigrenoverat, jag måste nog ha varit en ekorre i mitt förra liv. Men vad gör det när gubben köpte en gård med hur mycket utrymme som helst, jag kan nog samla i årtionden innan det är fullt 😉 Ropade in gamla skidor på en aktion i sommar och en farbror kom fram till oss när vi höll på att packa ihop. Han granskade skidorna och sa att han visste vem som hade åkt på dom och undrade vad i helsikefyr jag skulle göra med ”gammskiden”. Jag ska hänga upp dom på väggen i glasverandan (när den är klar) dom är ju så vacker, sa jag. Han drog på munnen och sa något om att toka fanns det överallt. Men jag undrar om han innerst inne inte var lite lättat över att dessa gamla välanvända skidor fick ett liv annat än brasvirke.

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Annica Andersson (2009-08-13 07:42)
    Vilken härlig kommentar Annica! Kul att det finns ekorrar lite här och var. Jag tycker din berättelse om gammskidorna var toppen. Sist vi var här i Gauto stor jag ute i uthuset och beundrade ett par riktiga gamm-laggar och funderade på vart jag skulle kunna hänga dem – som konst:) Angående bakning så ropade jag upp ett gammalt bakbord på auktion förra sommaren som ska få komma till pass. Jag tänkte samma tanke som du – tänk vad många limpor bullar och kakor som passerat detta bakbord. Man blir lite andäktig ibland!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.