Kulturhuvudstad

Grattis Umeå! Kul! Verkligen!  Men…alltså …ehhh.

Sorry. Jag kan inte uppbringa den äkta sprittande glädjen som jag kanske borde och jag ser fler med mig som flackar lite lätt med blicken och i sitt stilla sinne undrar vad som komma skall, vad kalaset ska kosta och vad som får stryka på foten i strävan efter det ultimata programmet.

Lite av känslan "Kejsarens nya kläder" infann sig…..Bäst att jubla när alla andra gör det. Sorry folks, kalla mig obildad eller tråkmåns eller snåljåp, men är man en vanlig okulturell bondlurk så är man. 

 

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. FotoMicke

  Kan inte annat än hålla med …
  Men då tillhör man ju inte nån inbördes klubb vid namnet KulturElit heller …
  Nån som vet vad hur man blir en medlem eller åtminståne en hangaround?

  Kanske vårdtagare kan bli hangarounds till kulturelitklubben och få ta del av kakan?

  Ja ja .. som sagt .. vad vet en annan ….

 2. Berith

  jaa, jag hade lika gärna sett att Lund fått denna utmärkelse. det kostar nog mer än det smakar antar jag.
  men så är jag inte ”kulturell” heller.

 3. Gunnel Forsberg

  Svar till Berith (2009-09-08 22:24)
  Ja det är ju vi som får betala kalaset. Kultur kan vara så mycket, och så betydelsefullt här och nu – utan att man drar på sig ofantliga kostnader just nu när alla svångremmar behöver nya innersta hål. Jag tänker på äldreomsorgen och skolan t ex

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Kalle (2009-09-08 21:53)
  Ja. Får man vara med och tycka tro? Eller är det som så ofta avdelningen ”mest konstigt” som ska synas och höras? Fast…där kanske man platsar förresten;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.