Helgdagskväll i timmerkojan

Mörkt ute och varmt och mysigt inne. Nu har Robban installerat vattenpump och varmvattenberedare här inne i stugan. Ren och skär lyx kan tyckas efter att ha burit vattendunkar i alla år och värmt diskvatten i vattenkokaren.  

Efter en lyxig kvällsmeny bestående av gräddstuvade souvas med kantareller och mandelpotatis från Vindelgransele är vi lätt pömsiga och häckar i soffan. I morgon är det söndag och fint väder utlovas. Då ska jag ta båten och kolla om rödingleken pågår på samma ställe som förra året.

Det var en magisk upplevelse där 20-30 knallröda halvmetersrödingar  helt ogenerat lekte och smekte varandra i solgasset. Jag satt som förstummad i båten ovanför och betraktade det fantastiska skådespelet som pågick rakt under  båten. Hoppas att jag får bli åskådare i år igen.

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. S

  Grattis till vattnet!! Som du ser är jag tillbaka, med nya läsglasögon och ny laptop, så det går lite knaggligt, men jag kommer nog att vänja mig rätt snart. Vill du ärva min gamla eller har du fått tag i nån Redan?

 2. Gunnel Forsberg

  Svar till S (2009-09-20 19:20)
  Hej kära syster!
  Ja det känns toppen att ha vatten inne! Har du några minnen från faster Ebba att dela med dig av?
  Alex håller på att hjälpa mig att hitta en bra dator!

  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.