Vilket sammanträffande!

Läser som vanligt med stor behållning Carina Nenséns Hemtjänstblogg och vad ser jag där om inte en bild av ett gammalt herbarium – ett identiskt loppisfynd som jag har liggande på mitt nostalgibord i vardagsrummet! Hennes är från 1936, mitt är från 1935, har ägts av en Göran Nilsson i Hällnäs och är fyllt med alla de blommor som vi känner till från den Västerbottniska floran. Vacker sirlig handstil och ett jättejobb ligger bakom denna samling som troligen är helt fri från tungmetaller, beqerel och andra miljögifter. Herbariet kostade 2kr vid nyinköp. Jag gav 10 kr 73 år senare.

Detta sammanträffande kan inte tolkas på annat sätt än att vi på flera plan har ett gemensamt intresse inte bara för gamla människors villkor, utan även för gamla saker med en historia. Kul tycker jag!!

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Carina Nensén

    Men va kul! Jag fick betala mer men det var det värt. Visst blir men otroligt impad på nogrannheten. Men vad skulle det egentligen användas till? Jag vet inte. Kanske var det i något utblidningsyfte eller var det bara för nöjets skull? Som att samla på frimärken eller?
    Jag ser också att vi har många likartade synsätt på livet och människor och värderingar. Det är verkligen mycket som förenar oss. Det är ju himla kul med bloggandet, man får nya vänner som man annars aldrig skulle ha träffat. Vi borde träffas – det känner jag. Trevlig helg och krya på dig!

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Carina Nensén (2009-10-09 19:14)
    Nu har jag läst på lite om herbarium. Det var tydligen i realskolan man höll på med detta, någon slags ammänbildningstanke. På sommarloven skulle man hålla på och samla in en massa växter. Ja visst är det kul med alla nya vänner och trevliga människor man möter genom bloggandet:) Har en känsla av att vi kommer att stöta på varandra snart!! Ha en mysig helg !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.