Omskärelse=ett oåterkalleligt övergrepp

Sitter och tittar på Existens, med rubriken: Hur sjukt är omskärelse.

Jag tycker personligen att det är helt sjukt att människor ostraffat får skära sönder små friska pojkkroppar, ta bort en bit av kroppen på små skyddslösa barn. Oavsett kön, bör barn få chans att ostympade uppnå sin myndighetsdag och därefter själva få ta ställning till eventuella ingrepp.

Om ingreppet är medicinskt motiverat är det en helt annan sak. Men blotta tanken att någon skulle sätta kniven i min nyfödde dottersons perfekta lilla pillesnopp får mitt blod att koka.

Om nu Gud skapade människan – varför ska då människan göra åverkan på Guds skapelse?

Etiketter: ,

11 kommentarer

 1. Ingemar Wincent

  Håller med dig till 100%!

  Den sista frågeställningen kan måhända besvaras med att vissa religiösa anser att deras gud gett påbud om omskärelse. Det gud skapat kan han/hon/den väl också förstöra?

 2. R(obban)

  Hur svårt kan det vara!

  Ett ingrepp på ett försvarslöst barn, är inte det olagligt!! Argumentet att man i alla fall skulle göra det är ju inte anledning att backa i frågan. Paralellt kan man ju säga att trots att narkotikan är förbjuden så finns det dom som använder den, ska man därför legalisera den då?

 3. Sandra

  Du behöver inte oroa dig kära Mormor, INGEN kommer att få skära i den lilla skruven. Den, precis som resten av kroppen, är perfekt som den är!

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Ingemar Wincent (2009-11-05 21:18)
  Ja jag vet, men blir i allafall mörkrädd. Det känns inte som at deta borde vara en verklighet 2009. Istället för att förbjuda detta och skydda barnen, så blir det allt mer utbrett och tillhandahålls på svenska sjukhus.

 5. Gunnel Forsberg

  Svar till kerstin brittsjö (2009-11-06 04:52)
  Häpp! Jag ville bara se om ni var vakna 😉 Nu är det ändrat. Sådär går det när man skriver rakt upp och ned i känslornas hetta!

 6. Kjell

  Jag håller med dig också !!!
  Det intressanta är att det är en minoritet av de judiska männen i Sverige som är omskurna (40%).
  Uppgiften kommer från en judisk nocirc organisation i USA.

 7. Rasputin

  Förtryck mot tjejer och pojkars påtvingade ”omskärelse” går hand i hand! Hatet och rädslan kring sexualitet projiceras då på tjejer och manchauvinismen ökar. Sexuellt obehag rationaliseras med att dessa individer då utökar sin religiösa vansinne! De mest extrema fanatikerna är de som mest fruktar sexualiteten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.