(H)julförberedelser och åhörarlös luciasoaré

Som den gamla stämningsjägare jag är, tänkte  jag i morse göra mig till och lussa på ett litet alternativt sätt för min gubbe.

Iordningställde mysig fikabricka, brasa i kaminen, värmeljus placerade nedför trappan från övervåningen och levande ljus lite varstans. Tog plats vid pianot iförd morgonrock och spelade luciasången och alla de andra sångerna som hör lussandet till. R brukar komma studsande när han hör mig spela men idag verkade han sova väldigt djupt.

Nu har han äntligen vaknat, det har visserligen ljusnat och pianosoarén är över, fikat var lite torrt men ändå gott och en riktigt trevlig arbetssöndag ligger lovande framför. Bakning står på mitt program och R ägnar sig åt andra (h)julförberedelser såsom flygbåtsgaragesvetsning och liknande.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. r(obban)

    Vaknade faktiskt till dom härliga pianotonerna vid morronens alldeles egna luciasore`n. Vem vill riskera att med prasslet från sägkläderna störa ut dessa härliga morrontoner.
    Tack älskade vän för en mysig musikkavalkad avnjuten från sänghalmen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.