Lyckliga smaklökar!

Får man fresta med en liten delikatess? Hemgjord marsipanlimpa med nougatkärna och ett täcke av mörk och vit choklad. Skållade skalade mandlar toppar härligheten.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Eberth

    Av bilden och din beskrivning är bakelsen förförisk. Hur kommer man åt denna delikatess? Går den att beställa för leverans via postombud, eller måste den avhämtas vid ugnen?

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Eberth (2009-12-19 23:30)
    Man tar på sig förklädet Eberth och följer mitt fina recept på ”Mammas marsipan”. Den ska INTE gräddas. Om man vill fuska så kan man köpa lite färdig marsipan gömma en nougatsträng inuti och täcka med choklad och mandlar!
    Ett annat sätt är förstås att vinna en marsipanlimpa och ett exemplar av Gunnels barndomskalenderi min kalendertävling

  3. Gunnel Forsberg

    Mammas marsipanrecept!

    1,5 dl vetemjöl
    1 dl mjölk

    Vispas slätt och upphettas i en kastrull under bearbetning tills det blir en slät klump
    Låt den svalna

    6 hg florsocker
    1 hg malen mandel
    3-5 drp bittermandelolja

    Knåda i florsockret, mandeln och oljan i degklumpen till den käns smidig och ej kladdar.
    Nu är marsipanen färdig att bakas. Använd din fantasi.

    Mitt tips: Skär stavar av nougat, rulla in dessa i marsipanlimpor, pensla med god choklad så blir detta blir mozartkuleliknande godis. Jättegott. Dekorera med skållade mandlar och ringla smält blockchoklad över.

Lämna ett svar till Eberth Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.