Fesakusar de Luxe

I år gör jag Fesakusarna dubbelt så stora med dubbelt så mycket anis i. De känns saftigare så.  För dig som undrar vad Fesakusar är, så är den korrekta benämningen Anisbröd. Låter aningen mindre ekivokt men är mycket gott, mycket juligt och förmodligen mycket onyttigt. Tur att det bara är jul en gång varje år. De skall helst avnjutas ljumma, doppade i socker och reglerna är att man INTE får slicka sig om munnen förrän hela är uppäten. Försöka går ju. Nu har vi provätit var sin med ett glas iskall mjölk. Underbart!

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Christer

    Fesakusar, den benämningen har jag inte hört förut. Minns att de kallades för (ursäkta mig nu) Oxrövahôla i Lycksele! Kärt barn har många namn… Oavsett vad de kallas är de ju underbart goda, har tyvärr inte fått smaka fesakurser på säkert 25 år.

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Christer (2010-01-02 09:46)
    Tänk vad kul det är med alla dialektala uttryck och benämningar. Detta var nytt för mig. I Vindelgransele kallade vi ängsull för ”Knaftpöjka” 🙂

Lämna ett svar till Eberth Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.