Storstövlen och rinnsnuvan

Sådärja. Skönt att komma in i stugvärmen efter ett typisk Gautoprojekt. En hoptjalad skoter skulle dras fram ur ett insnöat skotergarage och dras upp på en fastbackad släpvagn i hårdpackad snö, med hjälp av min tvåhjulsdrivna bil och en annan snöskoter. Spännband, järnspett, snöspadar, rep och teknik krävs för liknande äventyr. Undertecknad fick agera som lydig dräng till R som var i högform och gick ovanligt långa kliv i storstövlen när han inte "smolade" över allt som "onnässä". Personligen har jag överskridit konditions och kraftkontot, har ben som löskokta makaroner och fnasiga fingrar som fastnar i allt.

R var inte nådig i domen över min tvåhjulsdrivna trotjänare som slirade. Å andra sidan så rullar den i allafall – i motsats tills hans värsting som helt sonika behagade lägga av efter tre mil och nu står hemma i väntan på ännu ett besök på Volvos tvivelaktiga verkstad där man hållit på i flera år utan att lyckas lokalisera detta fel som dyker upp då och då. Tacka vet jag gammbilar gjorda av järn med en begriplig själ.

Ett shoppingbesök i fashionabla Laisvall har också hunnits med.  Där var gatulivet minst sagt "luftigt". Vi såg en enda levande själ och en finsk spets. Det var länge sedan jag shoppade iförd skoteroverall, storstövlar, toppiluva OCH handväska men det gick bra det med.

Fisket gick det sämre med. Hela nejden sveptes med ens in i ett mjölklikt töcken och lågtrycket lade sig över folk och fä som en kall fuktig filt. Fisken ligger troligen och trycker på botten med migrän och väntar på bättre tider. I vår ska jag manipulera R så att vi bokar in våra resor hit utefter månfaserna och huggperioderna. Tro vad man vill om sånt, men det kan inte  bli sämre än så här. Nu tarvas en starkköpp och kanske en liten liten tupplur i brasvärmen.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Borghild

  Hej Gunnel- vet inte riktigt hur jag hamnade här, men det var trevligt.Du kanske inte vet vem jag är, men jag var klasskompis med din syster A-M när vi gick på realskolan i L-sele. Då bodde A-M inackorderad hos din moster(just nu är namnen borta).En dag skulle jag få följa med A-M ”hem” och äta middag med mostern och hennes man. Jag var extremt blyg och bad A-M innan att” säj nu inget som gör att jag måste rodna” och det lovade hon….när vi ätit klart säger A-M, men nu har jag väl inte sagt något så att du måst rodna. Gissa om jag gjorde det då!!!!

 2. Gunnel Forsberg

  Svar till Borghild (2010-01-04 18:58)
  Hej Borghild! Vad kul att du hittat hit. Jag minns dig som en av de snygga kompisarna till mina storasystrar som jag beundrade när jag var liten. Tack för den lilla berättelsen:)

 3. Borghild

  måste bara tillägga att jag sitter fastklistrad. Du är ju helt fantastisk, vilken gåva du har som kan måla med ord på detta sätt.Så fina bilder -så fängslande. Det är en otrolig upplevelse att få läsa, snyfta lite och le igenkännande…..tack snälla fortsätt !!! Och är man en fd Vormselebo så är det bara FANTASTISKT!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.