Om att återvända till brottsplatsen

Besökte idag Tomtebo sjukhem med Tankeväckaren. Det var där allting började. Där hade jag min första anställning i kommunen som sjuksköterska. Mycket vatten har runnit under alla broar sedan dess, men den anda som rådde där och då fostrade mig till den arbets-Gunnel jag blivit. Receptet då hette god bemanning av handplockade visionärer med varma hjärtan. Vi fick gott stöd från arbetsledning, fick feedback och kände oss utvalda och speciella. En fin miljö men riskfylld – då det är lätt att ge för mycket av sig själv. Några bekanta ansikten från den tiden fanns fortfarande kvar i personalstyrkan, huset var sig också ganska likt. Personligen har jag förändrats mycket sedan den tiden. Till det bättre hoppas jag.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. annkristin

    Hej igen…
    ja jag minns första tillfället när jag jobbade på tomtebo…sommaren -96..”vickade jag för dig..hade tagit tjänstledigt hela året från mitt ordinarie jobb när jag gick usk-utb. så jag sökte sommarjobb..o minns verkligen att vi fick känslan av att vi var utvalda..men som du säger..det var oxå krävande..fick ju jobb hos er sen på ”cyklande fot:)..när jag cyklade förbi en gång o mötte Britta..men valde att sluta hösten -97 för att jag jobbade 5 helger av 10:( men minns den tiden med glädje..:)
    ha en fin lördag

  2. annkristin

    jo nog har jag ett bra minne..:)..som en liten hårddisk därinne…(lol) o kom ihåg att det var några..b la Annkatrin..som opponerade sig o tyckte att det var väldigt märkligt att Britta släppte en del ”guldkorn ifrån sig…även Åsa …men..det är nog nån mening med allt..:)

  3. annkristin

    jo..o det var ju det jag gjorde..även då..:)..efter 10 år i hemtjänsten..men sökte mig ännu.. vidare till det jobb o ställe där jag finns nu o där jag trivs ypperligt…:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.