Här och nu….

Så fort tiden rinner ifrån oss…eller som min syster E brukar säga: Tiden kommer. Hur som helst har den här veckan gått väldigt snabbt, samtidigt som det känns som evigheter sedan vi lämnade Umeå. Ungefär samtidigt som vi lade till idag, så vände vädret och har bjudit kalla vindar och moln. I morgon utlovas regn inför vår sista seglingsdag. Det känns lite trist men samtidigt är vi tacksamma för dessa fina seglingsdagar.

I morgon ska vi börja dagen med ett bad vid utloppet från den varma källan. På hemväg från kvällens restaurangbesök passerade vi källan och kunde konstatera att vattnet var riktigt varmt. En sakta promenad tillbaka  på den lilla pittoreska strabdpromenaden förbi de restauranger som håller öppet så här i början av säsongen. Pelle som är en gudabenådad sångare, rev av ett paradnummer á capella på begäran av en av de andra båtarnas besättning vid ett av långborden direkt vid strandkanten, till allas vårt jubel.

Vi har skrattat mycket åt alla "namnförbistringar" i sällskapet och i stort sett ingen av oss har vårt originalnamn i behåll. Jag är nu Gunilla och R har blivit Roland:) Skepparen Pelle har blivit Olle och Maja har blivit Malin. Nu sitter vi och småpratar under biminin på däck. Det är ljummet och becksvart ute. Himlen är mörk och inga stjärnor syns förutom en mångubbe som verkar vara lite på sniskan. Han är förresten i gott sällskap….

Sakta men säkert kommer verkligheten ifatt oss, och så smått börjar sommarplaneringen ta form. Det kommer att bli mycket att ta tag i att göra de närmaste veckorna. På tisdag är det besiktning av fjällgården. Då åker R upp och är med. Själv ska jag till Storuman med J och ha demensutbildning med kommunpersonalen i dagarna två.

Men än så länge är vi kvar här nere och ska njuta till sista minuten av vår semester.

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Britta

  Eftersom jag inte vet vad biminin är har min hjärna bestämt sig för att det är en felstavad bikini som ni sitter och myser under. Ser roligt ut!

 2. Gunnel Forsberg

  Svar till Britta (2010-05-21 17:20)
  Kära Britta! Om du bara visste så många kryptiska och speciella termer det verkar finnas i seglingsbranschen så skulle din associationsförmåga få glädjefnatt! Visserligen har storleken på min bikini de senaste 10 åren utökats i dimension, men än så länge kan bara ett mycket litet sällskap få rum att mysa under den! Bimini är ett slags soltak! Dagens associationstips blir att föreställa sig hur svärmor skotat genuan.

 3. Olle

  Underbara Gudrun
  Tack för allt med dig, Roland och familjen med den positiva pappan. Läser din blogg och blir varm inombords.
  Lycka till med ert insirerande lappkast i livet och VI HÖRS OCH SYNS
  Olle/Pelle

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Olle (2010-05-23 21:23)
  Fina Pelle! Du har en utsökt humor och jag skrattar gott när jag läser din kommentar:) Tack för välgångsönskningen. Du vet att vi ser fram emot ett besök av dig! Tack för att du ”rattade” oss säkert och tryggt genom hela resan. Det lugn du sprider är välgörande för små hispiga frutimmer. KRAM. Förresten..OM du kommer på vad artisten på cd:n heter så skriv en rad. Jag har låtarna på hjärnan!

 5. Gunnel Forsberg

  Svar till S (2010-05-24 15:54)
  Tydligen en tysk kille som sjöng covers på en del gamla godingar typ: Love will find a way…Lionel Richies gamla dänga, eller Mercy mercy me…Den som Robert Palmer sjöng. Tacksam för tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.