Grönt är skönt

Jag älskar verkligen försommarens skira och spirande grönska och dess färg. Inte fullt så begeistrad är jag i de björkpollen som saboterar livet under en kort period varje år. Bladlusinvasionen kunde jag väl också vara utan. Jag är inte överdrivet förtjust i krälande småkryp av den kalibern precis.  Sonen mixtrar med partycykeln som de gjorde förra året. Nu plockas den fram och snyggas upp lagom till brännbollsyran som tydligen börjar imorgon. Brännboll…som faktiskt är en riktigt kul sport men ändå väcker hemska minnen från skoltiden. Känslan av att vara ratad, bortvald och värdelös känns ännu i magen när jag tänker efter. Här kommer en bamsekram till alla ungar som känner sig ratade, bortvalda och värdelösa. Det finns ett liv bortom skolgårdens, korridorens och grupptryckets. Kom ihåg en sak: Du har något som är unikt för dig, vackert och speciellt. Du duger som du är!

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Gunnel Forsberg

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-05-27 18:41)
    Du har så rätt. Livet kan bjuda på muycket mer än man tror, när man är ung och när det känns trist och kymigt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.