Nedräkningen har börjat

Det är nu mindre än en månad kvar tills jag arbetar min sista dag som Demenssjuksköterska i Umeå kommuns äldrevårdsteam. Jag har sagt upp mig till direkt efter semestern. Visst går jag med kraft och mod och nyfikenhet in i en spännande och inspirerande framtid som kommer att innehålla mycket nytt att lära, men med mig i min livsryggsäck, nära hjärtat, har jag naturligtvis den här tiden av utveckling, teamarbetet och framtidstro som jag fått förmånen att uppleva med mina kamrater i teamet sedan 2007.

Innerst inne kommer jag alltid att känna mig som (och vara) en demenssjuksköterska och faktiskt även fortsättningsvis använda mig av mina kunskaper genom att ta på mig föreläsnings och utbildningsuppdrag framöver när det passar. Det blir nog svårt att låta bli att debattera och heja på äldreomsorgen även framledes, så jag fortsätter säkert att lobba för de gamlas och svagas sak i bloggform eller annorstädes.

Några av er tycker säkert att jag är galen som gör ett så tvärt kast från en trygg tillvaro och ett jättebra jobb, men som jag brukar säga: Livet går inte i repris, är HÄR och NU och det passar väl ganska bra här att citera ett gammalt ordspråk: Hellre lyss till den sträng som brast , än att aldrig spänna en båge.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Katarina

  Jag tycker att du gör helt rätt. Jag och min man sålde vårt hus i Umeå flyttade till Skåne för 5 år sedan. Vi kände inte en enda människa här men det är det absolut bästa vi gjort. Vi fick anstränga oss för att lära känna en ny plats, ett nytt klimat och att lära känna nya människor att umgås med. Det har varit fantastiska år och vi stortrivs på alla sätt. Det har varit och är utvecklande på alla plan. Lycka till med hela projektet, jag tror att ni är som klippt och skurna för detta.

  Tråkigt för Umeå kommuns pensionärer och personal inom ÄO som förlorar en fantastisk demessjuksköterska.

 2. R(obban)

  Bakom den stängda därren döljer sig en ny värld, med lite trånga gränder i början. Längre fram så vidgar sig gränderna för att sedan övergå till ett torg fullt med människor. Vädret verkar dessutom spricka upp till ett strålande solsken. Vad mer kan man begära.
  Grattis till fina läsarsiffror, du har nu passerat 2000 om dan.
  Hälsa alla i Götet.
  PoK/Din livskamrat R.

 3. Gunnel Forsberg

  Svar till Katarina (2010-05-29 11:53)
  Tack för din fina uppmuntrande kommentar och lyckönskan Katarina. Roligt att höra att ni båda gjort en ”resa” som fallit väl ut och att livet blev bra för er!

 4. Peggy

  Jag känner väl det gamla ordspråket, ”Hellre lyss till den sträng som brast , än att aldrig spänna en båge”, eftersom det är precis därför jag bestämde mig att flytta till min stora kärlek i Sverige. Du är en klok kvinna, och jag önksar dig lycka till på ditt nya jobb – vad än det kommer att vara.

 5. R(obban)

  Nedräkning på vad som döljer sig bakom den stängda dörren går långsamt. Men nu börjar man bli van att vänta./R

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.