Sandvikare – något för den sugne

Sådärja, då hade dagens Blocketaffär gått i hamn. En fin bakhäll av märket Meteor tronar på köksbänken. På den ska jag grädda gahkku –  samiskt mjuktunnbröd att användas till de strutformade mackorna s.k. "Sandvikare" som vi kommer att sälja. Rökt renkött eller röding, grönsaker och någon ännu hemlig röra blir pricken över i:et. Har du ett bra tunnbrödsrecept, eller rent av ett äkta gahkkurecept så blir jag förstås glad som en speleman. Tack på förhand!

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Haspelrullen

  Hej igen
  Ni kan googla på Glödkaka/Gáhkku så finner ni flera recept. Strax inleder jag min ”norrlandsturne”, min syster ska få sin kåk målad sedan ska jag röja ut svärmors gamla boning. Avslutningsvis ska rödingarna luras.
  Åter i augusti
  Lycka till med allt och jobba inte ihjäl er

 2. Gunnel Forsberg

  Svar till Haspelrullen (2010-07-08 00:02)
  Tack Erik! Googlas gör det för fullt, men ibland känns det ändå säkrare att få ett beprövat favoritrecept att använda. Ha nu en riktigt fin semester och skitfiske på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.