Morgon mellan fjällen – På riktigt!

Att vakna på den här platsen, komma ut och känna den klara luften, se sjön ligga spegelblank och spegla de mäktiga bergssidorna känns overkligt och härligt. Vi har sovit som små grisar inatt efter dagar av hårt jobb och anspänning. En god middag och en mysig kväll med J&M avslutade vår ankomstdag till Sandviken. Ett varmt mottagande av Helén och Dan kändes fint i hjärteroten. I huset råder uppbrottsstämning och de håller på att packa samman sitt bohag inför flytten. Vi bor i en 6-bäddsstuga med utsikt mot sjön och mot den vackra fjällvärlden. Från husets balkong har man en otrolig utsikt mot Norge, och alldeles rakt över vägen bara 75 m från huset står älgar helt orädda och slickar på saltstenen.

En av stamgästerna berättade igår för oss att de förutom älg, sett lo, järv, björn och även varg i området. Ett par från Trollhättan är här för 25:e året i följd, och vi har redan fått tips på många vandringsstigar och fiskeställen. Idag ska vi ut på sjön och se oss omkring. Rekognocera så att vi när värmen kommer till helgen vet vart vi ska bege oss för att bada. Kanske, kanske det kommer en badbild på Robban – augustis badpojke. Om ni har tur kanske han inspireras av de djärva kalenderpojkarna från närbelägna Jutis och rullar upp "grönbyxerna" ända till knävecken.

Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Birgitta

  Som trogen läsare av din blogg pustar jag ut och önskar er några riktigt sköna och ”fria” dagar. Njut av luften, vattnet omgivningarna och vad ni äntligen fått framför er. Det har verkligen varit en sommar full av sysselsättning och trots motgångar har ni kommit hem. LYCKA TILL

 2. Gunnel Forsberg

  Svar till Birgitta (2010-08-04 13:52)
  Ja, Birgitta! Jag bara går omkring här och småler. Ser allt som vi vill göra, men njuter i nuet av naturens makalösa prakt, av sjöns spegel, frånvaron av flygfän och fint sällskap. Småflickorna hoppar och skuttar på stenar och tuvor. Hela tiden passerar människor som stannar till. Man vill hälsa och byta några ord med alla. Livet känns härligt!

 3. Sven

  Har Du sådana fina gäster i din omgivning, borde Du nog tänka över att gå kurs för jägarexamen, om du ska gå ut på fjället (vapen för försvar och jakt)!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.