Samma sol

Solen försvann precis just nu bakom fjällkanten på andra sidan sjön. Det känns att kvällen nalkas. Några sena rödingar patrullerar i utkanten av mitt synfält och en vinterbadarfågel står mest hela tiden med rumpan i vädret och betar på botten. Här sitter jag ensam och filosoferar och funderar på en latmansmiddag

Tänk att i samma sekund som solen försvinner här, så ringer väckarklockan obarmhärtigt på andra sidan jordklotet, man svingar sina lurviga över sängkanten eller sovmattan, morgonpinkar och sätter igång kaffehurran och tittar ut på soluppgången.  Allt rullar på i en evig rundgång för oss människor som befolkar klotet. Önskar eder alla en fröjdefull kväll.

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Vasterbottning i Texas

    Fran en som bor pa ”andra sidan klotet” (i Texas)kommer ett stort TACK for alla harliga Norrlands bilder! Langtar till nasta sommar nar jag och mina barn kan besoka Sverige igen.
    Ha en harlig dag!

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Vasterbottning i Texas (2010-09-28 19:23)
    Härligt! Vad kul att få en hälsning från Texas! Om du vill se mer fina bilder och har facebook, så kan du bli medlem i gruppen Sandvikens Fjällgård, där både vi och andra har lagt in en massa fina fjällbilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.