Charmtrollsdax

Dags att bege sig ut på stadens gator och verkställa en del inköp till byggnationerna hemmavid. Handsvetten börjar krypa fram så smått inför besöket hos min favoritexpedit. (icke!) Denna kvinna är en vandrande citron i människoskepnad. Redan hennes uppsyn får varningsflagg att resas men godtrogen som jag är så är jag alltid lika hoppfull att det där buttra ansiktet ska spricka upp i ett vänligt leende eller åtminstone ett neutralt face. Faran är att man smittas av den negativa känslan Vi människor är ju riktiga känslomagneter och smittar varandra hejvilt med våra ord och vårt kroppsspråk.

Dagens demensföreläsning vill bland annat påminna just om detta – Kom ihåg att fundera över vad du utstrålar, förmedlar och hur du vill bli uppfattad. I dessa mörka hösttider behöver vi alla leenden, kramar och vänliga uppsyner vi kan få. Särskilt viktigt att fundera över för dig som jobbar inom demensvården.

Ser dessutom fram emot en trevlig lunch med storasyster E. Det gäller att ta vara på de små tillfällena. Nu ska jag lämna min sjusovarpojke för denna gång, full av mammakärlek och av fnissiga känslor. Han pratar nämligen i sömnen och vårt morgonsamtal artade sig till en riktig höjdare.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Ibland gäller det att hitta nyckeln. Hade en kille på en kurs som verkligen utstrålade motvilja både mot utbildningen och mig.Men av en ren slump fick han under en paus veta att jag höll på med jänkarbilar. Och han blev som en omvänd hand och formligen flödade av välvilja och vänlighet!!!

  2. Maria Skiddi

    Hade tänkt fara tillbaks till en sur brud i korvkiosken bredvid brogrillen i shtaan ( för 20 år sen) å hänga en citron runt hennes hals medans jag leende skulle säga ; ” OM du NÅN gång skulle känna att det drar i mungiporna- ta för sjutton å skynda dig å bita i denna” Hon var hur sur som helst då min lille son ( som nu är 25) velade en stund innan han visste vad han ville ha ( INGEN kund bakom)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.